Resident Evil 3 remake naar verluidt in ontwikkeling

Als we de verhalen mogen geloven is Capcom as we speak bezig met een remake van Resident Evil 3: Nemesis. Volgens YouTube-kanaal Spawn Wave begeeft de game zich zelfs al in een aardig gevorderd stadium en zou de remake wel eens sneller kunnen komen dan we verwacht hadden.

Hoewel Capcom zelf nog geen woord heeft gerept over een Resident Evil 3 remake, is het best aannemelijk dat men bij Spawn Wave niet regelrechte onzin aan het blaten is. De uitgever heeft in het verleden namelijk te kennen gegeven best aan een remake van Nemesis te willen denken, mits de remake van Resident Evil 2 een beetje scoorde. Dat dit het geval is hoeven we de Resi-fans niet meer te vertellen, want de Resident Evil 2 remake heeft ons toch wel weer de broodnodige oldschool vibe weten te bezorgen.

Wat wellicht wel als een verrassing komt is de beoogde releasewindow. Volgens Spawn Wave zou de Resident Evil 3 remake zomaar eens in 2020 gedropt kunnen worden. Wanneer we eventjes de cijfertjes erbij pakken zou een aankondiging in 2019 best logisch zijn, 20 jaar na de release van Resident Evil 3: Nemesis, al wordt het dan wel krap voor Capcom. Een release in 2020 zou ook in lijn zijn met de hiaat tussen de originele Resident Evil 2 en 3, welke ook twee jaar was.

Mochten deze beweringen allemaal op waarheid berusten, dan heeft Capcom zomaar een drukke agenda. De studio is namelijk ook al bezig met Project REsistance, een 4-speler co-op shooter in het Resident Evil-universum. Hiervan is nog geen releasedatum bekend, al weten we wel dat deze op zowel de consoles als de pc verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren