Black Ops Cold War verschijnt 13 november; bevat cross-gen multiplayer

Na de uitgebreide aankondiging in Warzone, zijn er ook nieuwe details omtrent de nieuwe Black Ops vrijgegeven.

YouTuber jacksfrags mocht op bezoek bij Activision om de game daar in actie te zien. Uit zijn sessie mocht hij het volgende met de wereld delen:

Black Ops Cold War is een direct vervolg op de originele Black Ops. Bekende karakters als Woods, Mason en Hudson keren dus ook terug. In de campaign speel je als een zelf gemaakt personage. Je kunt het geslacht, de huidskleur, naam, geboorteplaats en militaire achtergrond kiezen. Ook kies je een “psychologisch profiel” voor je karakter. Dit heeft effect op bijvoorbeeld de richtsnelheid van je personage.

Ook krijgt de speler dialoog-opties die invloed hebben op het verhaal, waarbij er meerdere eindes mogelijk zijn. De befaamde zombie-modus keert tevens terug.

De multiplayer zal vergelijkbaar werken als die van Modern Warfare, oftewel, er komt een jaarlang gratis content voor de game, en er zal een battle-pass zijn. De extra content zal dit jaar niet alleen bestaan uit nieuwe multiplayer mappen en modi, maar ook nieuwe levels voor de zombie modus.

Ook bouwt de game direct verder op het bestaande Warzone. De progressie van “Warzone 1” neem je mee naar Cold War’s variant. Je neemt al je blauwdrukken, operators en classes mee. Ook zullen er items komen die je in beide varianten kunt gebruiken.

De game zal verschijnen op 13 november voor de Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. De multiplayer is cross-platform én cross-gen speelbaar. Gamers vanuit alle platformen kunnen dus in 1 lobby zitten.

  1.   
    LightFasher's avatar

    Ik ben geen fan van online multiplayer shooters, maar dit is een goede ontwikkeling.