Call of Duty wordt te groot voor oude PS4 consoles

Liefhebber van de Call of Duty-franchise en in het bezit van een ‘oude’ standaard PlayStation 4? Let dan goed op! Uitgever Activision waarschuwt gamers dat er mogelijk ruimtegebrek gaat ontstaan.

Met de release van de nieuwste Call of Duty Black Ops Cold War update is er weer een lekker aantal GB’s naar menig harde schijf overgezet. Dit aantal tikt al fors door sinds de release van Call of Duty: Modern Warfare en Warzone, met de diverse updates die de afgelopen jaren verschenen. Via het Call of Duty blog laat de ontwikkelaar weten dat de enige optie is om op zoek te gaan naar “niet langer gebruikte game content” en die te verwijderen:

Those who own a standard PlayStation 4 with a default hard drive of 500 GB may need to make room if they have the full versions of Modern Warfare/Warzone and Black Ops Cold War with all modes and packs installed.

Should you have both games installed and have kept up to date with updates, you may need to delete some unused Game Content to have a successful download and install of the Warzone patch tonight.

In feite gaat het dus niet lukken om Black Ops, Modern Warfare en Warzone volledig geïnstalleerd te laten op een standaard PlayStation 4. Modern Warfare en Warzone nemen samen ruim 170GB in beslag en Black Ops gooit daar ook nog eens ruim 100GB bovenop. Daarnaast reserveert de PlayStation 4 circa 100GB voor het besturingssysteem en voor de manier waarop de console updates in grote brokken installeert. Dan vormt het al snel een lastige situatie als daar ook nog eens extra updates en patches bijkomen die binnen de Call of Duty-serie makkelijk tientallen GB’s zwaar zijn.

Call of Duty-games hebben wel de optie om de game gedeeltelijk op je harde schijf te laten staan. Zo kan je bijvoorbeeld Zombies en de multiplayer laten staan en de Story modus verwijderen. Dat kan iets ruimte bieden, maar in het huidige tempo waarmee Activision nieuwe GB’s richting gamers blijft pompen, zal het een kwestie van tijd zijn voordat je console weer overspoeld raakt.

  1.   
    GamerJaime's avatar

    Dit vind ik echt zeer absurd! De game wordt alsmaar groter en groter. En de harde schijf van de PS5 is niet eens zoveel groter. Nog even en deze game is niet eens meer te spelen op een console zonder externe harde schijf. Wat hun veel spelers zal gaan kosten. Hoop dat ze dit gaan fixen, want ik speel Warzone heel graag.