Review: Sims 4 – Uitgebreid Breien

Na verschillende stemrondes en meerdere maanden is het dan eindelijk zover: de release van het door de community samengestelde accessoirespakket van De Sims 4. Nadat het thema hobby’s en kunst werd gekozen, was het daarna al snel duidelijk waar Simmers al jarenlang op wachten… Breien. Nee, niet spookpret, zelfverzorging, prettechniek (whatthefuck?) of wetenschap en technologie. Nee, de community wil BREIEN!

De Sims heeft toch een béétje een stoffig huisvrouwtjesimago. Het feit dat we met dit nieuwe pakket kunnen gaan breien in onze schommelstoel heeft daar niet echt een positief effect op. Desalniettemin staan wij bij Gamersnet natuurlijk altijd open voor alle soorten DLC’s en toevoegingen, dus namen wij, met goede moed, ook dit nieuwe accessoirespakket onder de loep. Onze bevindingen? Lees het hieronder!

Op avontuur met je breinaalden

Je begint je brei-avontuur door een breimandje te kopen en in je inventaris te stoppen. Vanuit je breimandje kun je beginnen met de nieuwe vaardigheid. Je begint met een simpel paar sokken, maar elk vaardigheidspunt dat je erbij krijgt, komt met nieuwe brei-opties. Een leuk detail is ook dat niet alleen volwassenen of ouderen plaats kunnen nemen in de schommelstoel met een breiwerkje. Ook kinderen kunnen aan de slag met deze nieuwe hobby. Nou vond mijn Sim-kind het meteen oersaai, maar hey, het is een vitaal deel van de opvoeding, zullen we maar zeggen.

Denk ook zeker niet dat EA zich heeft gelimiteerd tot enkel het breien van kleding. Je kan hele vloerkleden, brievenbussen of poefjes bij elkaar breien. Wanneer je skill hoog genoeg is kun je zelfs decoraties, hangende plantenbakken en kinderspeelgoed breien. En je kunt die saaie rotbaby’s nu eindelijk eens een leuk rompertje aantrekken.

Fopsy

Je huis staat vol met zelfgemaakt meubilair, decoraties, speelgoed en natuurlijk heb je alle mogelijke kleding al gebreid. En nu? Je kunt verschillende dingen doen met je breiwerkjes. Je kan ervoor kiezen om ze natuurlijk zelf te houden en je huis ermee op te fleuren, maar je kan ze ook weggeven aan andere Sims of zelfs doneren aan een goed doel. Behalve een positieve gemoedstoestand krijg je hier niks voor terug, maar daar gaat doneren natuurlijk niet om.

Een andere manier om van je overtollige werkjes af te komen, is om ze te verkopen op de online marktplaats Fopsy. Je Sim plaatst een advertentie voor het item en wanneer dit verkocht is krijg je vanzelf een melding. Vervolgens moet je Sim het kunstwerkje nog opsturen en dan komen de Simdollars binnenstromen. Tegelijkertijd werkt dit ook andersom; als jij een breiwerkje nodig hebt kun je op Fopsy een item aanschaffen van een andere Simmer. Een leuke, moderne toevoeging aan deze toch wel ietwat oubollige bezigheid.

Meester breier!

Een groot pluspunt van dit pakket is dat er ook een nieuw doel is toegevoegd. Het doel draagt de naam Breikoning en is, net zoals de andere doelen, een kleine uitdaging om uiteindelijk een nieuwe karaktereigenschap te krijgen. Voor een accessoiresspakket is dit toch een vrij grote toevoeging.

Conclusie

Ik maak er geen geheim van dat ik over het algemeen geen fan ben van de accessoiresspakketten van de Sims 4. De content die men krijgt voor tien euro is normaal gesproken erg minimaal. Bij uitgebreid breien krijg je echter waar voor je geld: een nieuwe vaardigheid, een nieuw doel en een reeks nieuwe spullen. Deze zijn beschikbaar in de vorm van bijvoorbeeld schommelstoelen in de koopmodus, maar ook zelfgemaakte werkjes als kleden of brievenbussen. De activiteit breien is op zich natuurlijk niet spannend, maar toch heeft EA er een leuk en origineel pakket van gemaakt. Helemaal leuk is natuurlijk het gevoel dat de community zelf heeft ‘meegewerkt’ aan het pakket. Hebben we toch goed gedaan, Simmertjes!

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Veel waar voor je geld
  • Origineel

Wat is NOT

  • Ietwat oubollig

.

Meer Sims 4 - Uitgebreid Breien

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren