Pokémon GO Fest dit jaar digitaal

Corona is verantwoordelijk voor veel vertragingen en annuleringen van evenementen en shows. Daarbij kunnen we nu ook de annulering van een fysiek Pokémon GO Fest in 2020 bij voegen. Een beetje verdrietig, want vorig jaar vond er voor het eerst een Fest plaats in Europa. Gelukkig heeft Niantic wel een oplossing voor Pokémon-fanaten: Het evenement wordt dit jaar wereldwijd digitaal gehouden.

Het is vanaf nu mogelijk voor spelers om in-game hun virtuele ticket voor het Fest van dit jaar te kopen. Als build-up naar het evenement zijn er drie weken lang challenges genaamd “Pokémon GO Fest 2020 Timed Research lines”. Als je deze uitdagingen volbrengt, ongeacht of je een ticket voor het Fest hebt of niet, zullen er tijdens het festival extra Pokémon verschijnen.

Het evenement zelf wordt gehouden op 25 en 26 juli. Op de eerste dag is er een special research story beschikbaar en zijn er vijf verschillende leefgebieden voor Pokémon. Deze leefgebieden wisselen elkaar af. Verder kunnen spelers samenwerken in de Global Challenge Arena. In totaal zijn er tijdens het evenement 75 verschillende Pokémon te vinden.

Wat spelers op de tweede dag te wachten staat, wil Niantic nog niet zeggen. Het is wel duidelijk dat er die dag wederom een special research story beschikbaar is. Wat dit precies inhoudt, zullen spelers pas ontdekken op de dag zelf.

Verder laat Niantic weten minstens 5 miljoen dollar van de ticket verkoop te gaan doneren aan het goede doel. Dit jaar draag je dus bij aan de maatschappij terwijl je Pokémon vangt tijdens het Pokémon GO Fest. Ideaal!

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Heel tof, sinds kort weer begonnen met pokeGo, enige nadeel vind ik het prijskaartje. 17 euro vind ik toch aan de dure kant. Nog even aankijken of ik hem ga kopen of niet.