PlayStation 5 wil spelers die vastzitten helpen

Sony heeft een nieuw patent aangemeld bij het Amerikaanse USPO die ons een eerste blik geeft op het besturingssysteem van de PlayStation 5. Onderstaande afbeeldingen laten allereerst zien dat de basis hetzelfde zal blijven, wat niet heel vreemd is want veel mensen zijn erg te spreken over het navigeren van een PS4. Toch is er wel meer informatie beschikbaar voor spelers, zoals bepaalde statistieken per game, kill/death ratio en andere info. Ook blijkt uit het patent dat andere spelers je kunnen helpen als je vast komt te zitten.

Dit wil zeggen dat de PS5 je speelgedrag scant en je een gameplayvideo van een andere speler toont die er wel in slaagde dat deel van het spel soepel te doorlopen. Hierbij wordt dus ook het speelgedrag van de helpende speler gescand en automatisch berekend hoe goed deze persoon is in de game. Het klinkt als een complex stukje techniek en zal veel spelers een helpende hand kunnen bieden bij games. Persoonlijk hoop ik vooral dat je deze functie ook uit kunt zetten en mijn PS5 niet constant vraagt of ik hulp nodig heb.

Wellicht krijgen we morgenavond meer te zien als de PS5 vanaf 22:00 uur officieel uit de doeken wordt gedaan. Natuurlijk lees je dan alles bij Gamersnet.nl

  1.   
    tijn80's avatar

    Dat hoop ik ook. Zelf eruit komen geeft veel meer voldoening