PlayStation 5 is 100 keer sneller dan PlayStation 4

Mondjesmaat komt er meer informatie naar buiten over de nieuwe PlayStation 5. Alhoewel we nog steeds moeten wachten op een releasedatum, zegt Sony wel dat de PlayStation 5 maar liefst 100 keer sneller is dan z’n jongere broer, de PlayStation 4.

De snelheid van de PlayStation 5 is te danken aan de SSD. Deze is speciaal ontworpen voor de console en is ongeveer 100 keer sneller dan de PlayStation 4. Dit zou vooral te merken moeten zijn in laadtijden, die volgens Sony nu tot het verleden behoren. Ook zullen objecten niet meer lang hoeven te laden wanneer je door een grote, open wereld loopt.

Iets meer dan een week geleden kregen we de eerste gameplay beelden van de PlayStation 4 voorgeschoteld. Hier werden de graphics van Sony’s nieuwe paradepaardje alvast getoond.

Ondanks eerdere berichten houdt Sony vol dat de releasedatum van de PlayStation 5 nog steeds rond de feestdagen van dit jaar zal liggen. Volgens het bedrijf is er geen sprake van vertraging door de corona crisis.

 1.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  100 ? een normale ssd schijf is echt nooit 100 keer sneller dan een hdd

 2.   
  mmx's avatar

  Mooi geen ellenlange laadtijden meer dus.

 3.   
  matdriks's avatar

  ik ben heel erg benieuwd, hoe dit zijn effect heeft op de PC. Moeten we straks allemaal nieuwe GPU’s? Hoe worden de nieuwe prijzen van de volgende generatie.

 4.   
  BozeBever's avatar

  Marketingafdeling Sony: ‘PS4 is beter-derder dan de rest’

  Laat het eerst maar eens zien. Dit soort kreten doen mij weinig.

 5.   
  Sa.'s avatar

  @matdriks: Dat is oprecht een hele goede vraag! De PC is natuurlijk al jaren gebottleneckt door de consoles, zeker de PS4-generatie. Ik ben heel benieuwd hoe de grote spelers als NVideo en AMD hier op gaan reageren!

 6.   
  killzonex's avatar

  @the ultimate gamer boss:

  de ssd in de ps5 is speciaal ontworpen ook niet te koop om in een pc te zetten.

  de i/o controller in de ps5 en kraken tools zorgen ervoor dat de ssd enorme vooruitgang brengt

  de hdd in een ps4 en de tech die de ssd (en ps5) zijn totaal niet meer te vergelijken

  zelfs de tech die huidige ssds gebruiken, en die van ps5 is al heel anders puur omdat ze alleen gemaakt zijn voor de ps5

 7.   
  tranceguy's avatar

  @the ultimate gamer boss: Dit is ten 1e geen normale ssd maar speciaal op de ps5 afgestemd. En daarbij kunnen de snelste ssd’s de hdd er ook wel uitblazen….

 8.   
  TylerDurden8's avatar

  De bandwith van de hdd in de PS4 was ook wel heel laag (zelfde als ps3 en 360 by the way), dus zo bijzonder is dat niet. Van 50 mb per seconde naar 5GB is dan inderdaad 100 keer sneller. Het werd ook wel eens tijd dat consoles sneller werden.