‘Komst PlayStation 5 en Xbox Series X vertraagd door coronavirus’

Het is niet uit te sluiten dat we door het wereldwijd verspreidende coronavirus langer moeten wachten totdat de next-gen consoles verschijnen. Er is namelijk een grote kans dat de komst van de PlayStation 5 en Xbox Series X vertraagd wordt.

Het virus grijpt momenteel flink om zich heen en dit is ook te merken binnen de game-industrie. Grote beurzen als de E3 en Firstlook zijn afgelast. De pandemie heeft niet alleen gevolgen voor de beurzen, maar ook de productie van de next-gen consoles loopt gevaar.

Game-industrie analysten van DFC Intelligence voorspellen namelijk dat de komst van de consoles naar alle waarschijnlijkheid uitgesteld wordt. Ze vermoeden dat een of wellicht beide consoles de launch voor de Kerst van dit jaar niet gehaald wordt. Het coronavirus zorgt er momenteel voor dat de productie enorm stagneert.

Het zou ook zomaar zo kunnen zijn dat beide consoles wél gewoon voor de feestdagen verschijnen, maar een stuk duurder zullen zijn en ook nog eens in een veel kleinere hoeveelheden te koop zijn.

  1.   
    Patrick Meurs's avatar

    Wel lief dat je Firstlook nog onder de noemer ‘grote beurs’ laat vallen ❤️

  2.   
    Rolf Maas's avatar

    @Patrick Meurs: We moeten aardig blijven voor elkaar, juist in deze tijd… saamhorigheid. Premier Rutte was gisteren heel duidelijk hierin en ik volg dan maar netjes door Firstlook óók groot te noemen.. ❤️