Launch PlayStation 5 niet in gedrang door coronavirus

Als we een woordvoerder van Sony mogen geloven komt de launch van de PlayStation 5 niet in het gedrang door het coronavirus, welke heel de wereld in zijn greep heeft. Volgens de website Bloomberg – welke een heel artikel heeft gewijd aan de gevolgen van het coronavirus voor Sony – werd hen medegedeeld dat de lancering van de console gewoon volgens planning zal verlopen.

Daarnaast valt in een statement van Sony zelf ook het een en ander te lezen over de huidige stand van zaken. Zo heeft Sony – net als een hoop andere bedrijven wereldwijd – een deel van diens kantoren tijdelijk moeten sluiten, vooral in de Verenigde Staten en Europa. De fabrieken in China zijn ook eventjes dicht geweest, al zijn deze op 10 februari geleidelijk aan weer begonnen met produceren. In Maleisië en Wales zijn de fabrieken nog wel op slot, wat volgens de laatste ontwikkelingen nog zo’n 2 tot 3 weken kan duren.

Toch gaat dit alles voor Sony PlayStation geen effect hebben op de geplande zaken voor dit fiscale jaar, aldus Sony. Hoewel er tot op heden nog geen problemen aan de horizon gloren, houdt het Japanse concern wel de vinger aan de pols.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  De ellende alleen is dat mensen hun geld gaan op potten, zo weet een hoop mensen niet hoe de economie gaat worden in 2021, mensen zijn bang om hun baan te verliezen ete cte.

  Hoe dan ook komt er hier 2x een PS5 in huis en 1 Xbox Series X.

 2.   
  mmx's avatar

  @MaTriXX: ik koop ook de ps5 zeker weten de nieuwe doos niet.Heb deze week mijn xbox one weggegeven.

 3.   
  MaTriXX's avatar

  @mmx:

  Beetje gamer geniet van alle games ongeacht het platform.

 4.   
  Sa.'s avatar

  De productie zal nu inderdaad niet in gedrang komen, aangezien China redelijk is opgeknapt, en van de zomer waarschijnlijk gewoon weer op volle toeren kan draaien.

  Ik maak me meer zorgen om de games, die over het algemeen niet in China, maar in Canada, de VS of delen van Europa worden gemaakt. Ik kan me voorstellen dat het ontwikkelen van een game een stuk ingewikkelder wordt, als je je meetings enkel via Skype kan doen. Daarnaast heb je voor bepaalde aspecten van de ontwikkeling echt een beest van een computersysteem nodig, wat ook niet iedereen thuis heeft staan.

  Al met al lijkt het me gewoon een stuk minder efficiënt werken.

 5.   
  DeAdSeYe's avatar

  @MaTriXX:

  Dat klopt maar misschien vindt mmx de exclusieve games voor de Xbox niet leuk.

  Ik ga de nieuwe Xbox ook niet kopen. Gewoon om het feit dat alle Xbox exclusieve games ook in de Windows store staan. Ik geef dan liever geld uit aan nieuwere PC onderdelen als de nieuwe Xbox.

 6.   
  mmx's avatar

  @MaTriXX: zonder meer waar.