Stardew Valley tikt 10 miljoen verkopen aan over alle platformen

Nog geen vier jaar geleden was het precies één enkele ziel die van een bepaald spelletje afwist — niet wetende of iemand zijn koddige boerensimulator ooit op prijs zou stellen. Nu, alweer dik drie jaar na diens releasedatum, passeert het gevierde Stardew Valley maar liefst tien miljoen verkopen, verspreid over een breed scala aan verschillende platformen. Het werk van Eric “ConcernedApe” Barone is uitgegroeid tot een immens succes, met tal van loyale liefhebbers.

Op Twitter uitte Barone zijn dankbaarheid richting de vele fans van het spel, die hem uiteindelijk een onvoorspelbare hoeveelheid liefde (en verkoopcijfers) brachten:

Sinds de al erg goed ontvangen Steam-release vanaf begin 2016 (in Early Access) is Stardew Valley niet alleen uitgebreid met een langverwachte multiplayer en vele andere updates, maar werd het spel ook over en weer geport naar andere platformen.

De ooit verwachte Wii U-versie werd opgeschort voor ports naar Xbox One en PlayStation 4, later gevolgd door de onvermijdelijke Nintendo Switch-versie, PlayStation Vita-port en last but not least ook een mobiele variant op Android en iOS. Er is geen ontkomen aan het boerenbestaan, zo blijkt.

Recentelijk liet ook tech-entrepreneur Elon Musk weten dat Stardew Valley momenteel “getest wordt” in Tesla-auto’s, mocht je even gedacht hebben dat het boerenspelletje nu écht nergens meer naartoe kon.

Waar andere ontwikkelaars het wellicht welletjes gevonden hadden, lijkt het alsof Barone zijn eigen werkje maar niet wil laten rusten. Zelfs na de vele ports en beloofde updates, blijft ConcernedApe (soms bijgestaan door andere programmeurs) sleutelen aan Stardew Valley. Een grote 1.4-patch verbeterde niet alleen veel facetten van het spel, maar leverde dik drie jaar na dato ook nog eens gratis bonusomgevingen en -festiviteiten in de game.

Het moge duidelijk zijn; Barones zware werk heeft de beste man geen windeieren gelegd. In de tussentijd zou hij nog altijd bezig zijn met het afstaan van zijn Stardew-verantwoordelijkheden om te werken aan een nieuwe game, maar voorlopig lijkt de wereld nog aardig in de ban van zijn virtuele akkers. Wat langer op dit succes teren, is niet ondenkbaar, zo lijkt het.

Meer weten over Barones bejubelde vallei? Lees onze uitgebreide Stardew Valley review van drie jaar terug — of beroep je op de videoreview die we anderhalf jaar later produceerde, aan de hand van de multiplayer-update.

Anoniem reageren

Hallo, leuk dat je wilt reageren, maar je bent niet ingelogd. Heb je wel een account dan kun je hier inloggen. Heb je geen account? klik hier om te registreren of post als gast hieronder.