Modder lost internetproblemen Street Fighter 5 op met simpele methode

Een Reddit-gebruiker onder de alias Altimor heeft onlangs een fix uitgebracht voor de middelmatige netcode van Street Fighter 5. Het gaat hier om de pc-versie van het spel. De oplossing? Een eenvoudige aanpassing van een dll-file.

Volgens een aantal ontwikkelaars en modders zit er in de standaard netcode van Street Fighter 5 een bug. De bug zorgt er soms voor dat slechts één speler last heeft van lag tijdens een online potje matten. De andere speler heeft tijdens dat gevecht nergens last van. Volgens Altimor wordt de bug veroorzaakt door een fout tijdens het synchroniseren van de klok aan het begin van de match. Een kleine hapering in het aanleveren van data zorgt dus voor dit probleem.

De fix van Altimor zorgt er dus voor dat data tijdens het synchroniseren vooraf op een andere manier aangeleverd wordt. In slechts twee dagen had hij de fix klaar, maar de modder geeft aan het in slechts dertig minuten te hadden kunnen doen als hij de originele broncode had. Capcom heeft deze bug in vier jaar tijd niet aangepakt.

Er is echter wel een keerzijde aan de fix. Street Fighter 5 ondersteunt cross-play. Het is als pc-speler dus mogelijk om tegen mensen te spelen op de PlayStation 4. Wanneer iemand met een pc-versie de fix heeft toegepast en speelt tegen iemand op de PlayStation 4, dan zal de Playstation-speler in het geval van de bug altijd de lag krijgen. Dit zorgt dus voor oneerlijke competitie. Altimor lijkt echter bezig met een fix daarvoor.

Capcom heeft nog niet officieel gereageerd op de situatie en de fix. Wel heeft ontwikkelaar Yoshinori Ono op Twitter al menige excuses geboden.

Street Fighter 5 krijgt daarnaast in februari ook een nieuwe versie in de vorm van Championship Edition. In de nieuwe versie zit alle content die eerder voor het spel is uitgebracht. Spelers van een oudere versie kunnen hun spel opwaarderen naar de Championship Edition. Street Fighter 5 Championship Edition komt 13 februari uit voor PlayStation 4 en pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren