Team achter TimeSplitters Rewind laat weer eens van zich horen

Cinder, het team achter de fan-game TimeSplitters Rewind, heeft na lange tijd weer eens update naar buiten gebracht. Dit betekent dat het project dus niet dood is. In een video laat het team wat ze het afgelopen jaar allemaal voor elkaar hebben gekregen.

TimeSplitters Rewind is een fan-game in de TimeSplitters-reeks, gemaakt door team Cinder. Het project is al sinds 2012 in de maak. Rewind heeft de zegen van Crytek UK zo lang ze niets kopiëren van de oude games. Het spel is nog ver van af maar in de video wordt ook de release van het spel aangehaald. Het lijkt erop dat het spel een Early Access-titel gaat worden, al wordt hierbij wel de nadruk gelegd op de speelbaarheid ervan. Wanneer de game precies uit komt is nog niet bekend.

TimeSplitters is een gamereeks die voor het laatst een release zag op de PlayStation 2, Nintendo Gamecube en Xbox in 2005. Door de verslavende arcade-shooter gameplay en zijn humor heeft het spel een cult-status gekregen. Ontwikkelaar Free Radical Design heeft na de ontwikkeling van Haze voor de PlayStation 3 de rechten voor het spel verloren door faillissement. Sindsdien is het spel in een vreemde limbo van ontwikkelaars waarbij elke paar jaar weer geruchten omhoog komen van een nieuw deel. Team Cinder besloot in 2012 het heft in eigen handen te nemen met TimeSplitters Rewind.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren