Dit zijn de gratis PlayStation Plus-games van januari 2020

Het is niet alleen nieuw jaar, nieuwe kansen. Nieuwe maand, nieuwe games! De gratis games voor bij je PlayStation Plus-account zijn bekendgemaakt en we kunnen verklappen dat je in januari met maar liefst vier games aan de slag kan, in plaats van de reguliere twee.

De nieuwe games van januari 2020 zijn Goat Simulator en Uncharted: The Nathan Drake Collection. Deze bundel bevat de eerste 3 Uncharted-games uit de serie. Er zijn dus maar liefst vier games waarmee je je jaar goed kan starten. Of je er nou voor kiest om mensen te offeren als een geit of dat je liever de wereld afreist met Nathan Drake, je hebt in ieder geval geen reden om je te vervelen in januari. De nieuwe games zijn vanaf 7 januari binnen te halen.

De games van vorige maand zijn nog een paar dagen beschikbaar. In december konden we gratis aan de slag met Titanfall 2 en Monster Energy Supercross. Get ‘em while they’re free!

 1.   
  Anoniem-819232613's avatar

  Ja je kunt er altijd wel een positieve draai aangeven. Goat game kost nu 8,99 en de uncharted, die iedereen die beetje gamed al heeft gespeeld op de eerdere consoles kosat 19,99 dat is een waarde van rekord laagte van 27,99. Terwijl de waarde van jan 2019 was door de 100€. De goat game is gewoon een klucht rotzooi, niemand speelt zoiets buiten een 3 jarige misschien. FUCK SONY!

 2.   
  Heart1982's avatar

  Ik kan nou niet zeggen dat dit mijn type games zijn, maargoed, #ietsmetgegevenpaardenennietindemondwillenkijkenenzo

 3.   
  Anoniem-2027516765's avatar

  @Heart1982:

  Uncharted is dan wel weer leuk, echter heb ik die al lang op schijfje hier liggen.
  Al zou ik hem wel digitaal aanschaffen denk ik, kan altijd spel op schijfje weer weg doen.

 4.   
  Mike Gevers's avatar

  Ik had om de Nathan Drake Collection gevraagd voor kerst, maar ik ben nu blij dat ik die niet heb gekregen.

 5.   
  Bram_M99's avatar

  Beide al gespeeld… Jammer.

 6.   
  Anoniem-32224558's avatar

  @Heart1982: hoe bedoel je gegeven paard? Je betaalt er godverredomme toch voor! Het zijn ook geen free games, net zoals de series die je op netflix kijkt ook niet ‘gratis’ zijn. Je hebt gewoon een abbonement en als dat afloopt ben je alles weer kwijt.

 7.   
  emilius23's avatar

  @Anoniem-819232613: ‘100 euro aan waarde’, best misleidend. De line-up van Januari 2019 bevatte 4 ps3/psvita games: Zone of the Enders HD Collection, Amplitude, Super Mutant Alien Assault, Fallen Legion: Flames of Rebellion). Wees nou eerlijk: niemand kent deze games, en niemand heeft deze games gespeeld toen ze gratis waren.
  Daarnaast waren er nog Steep en Portal Knights voor de ps4. Steep is een budgetbak game die ook al gratis is weggegeven via Epic Games Store, en Portal Knights is een Minecraft kloon.
  De line-up van deze maand is idd niet zo duur, maar met Uncharted valt er niets te klagen vind ik ivm Steep.

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @emilius23: Snap grotendeels wat je bedoelt, maar Zone of the Enders is bekender dan je misschien denkt. Die game/serie is uiteindelijk een aardige cultklassieker geworden, waarbij Hideo Kojima het ooit nog op zich had genomen om het derde deel te maken. Is niks van gekomen, maar soit; nog steeds een vrij bekende serie.

  Denk wel dat deze maand wat dat betreft toch sterker staat. Niet iedereen is aan de (eerste) Uncharted-games toegekomen, lijkt me zo. Goat Simulator voelt anno 2020 echter wel weer een beetje passé. Die game was leuk voor een paar uurtjes, maar dan ook echt alleen als je in een specifieke, droge 2014-bui bent.

 9.   
  Anoniem-1350849461's avatar

  @Anoniem-32224558: dat klopt ja, daarom snap ik die zin niet : gratis games, stelletje tering oplichters

 10.   
  Daan's avatar

  Wat zijn mensen toch heerlijk naïef om te denken dat de games gratis zijn. :’)

  Verder vind ik dit persoonlijk een redelijke maand qua gratis games. Er zijn genoeg mensen destijds van Xbox overgegaan naar PlayStation die Uncharted nooit gespeeld hebben.

  Stiekem hoop ik nog steeds dat dit een voorproefje is op een nieuwe Uncharted, maar dan ben ik waarschijnlijk weer te hoopvol. Vind de games enorm tof en zeker het spelen waard. Ik wou dat ik het weer voor het eerst kon spelen. Zoveel plezier aan gehad!

 11.   
  Mike Gevers's avatar

  Nog iets waar we ons misschien te veel op blindstaren: de verkoopprijs. Ja, de Nathan Drake Collection is voor twee tientjes te koop. Maar daarvoor krijg je eigenlijk drie volledige AAA-games die vroeger voor de volle prijs over de toonbank gingen. Er zijn inderdaad mensen die volledig aan Uncharted voorbij zijn gegaan, en die krijgen nu dus eigenlijk 180 euro aan games. Volgens mij zijn dat meer mensen dan je op het eerste gezicht denkt: mensen die naar kamp Xbox, Nintendo en/of pc zijn geswitcht, mensen die nog niet de leeftijd hadden voor Uncharted in het tijdperk PS3, mensen die pas later gaming zijn gaan overwegen als serieuze hobby, noem maar op. Het is niet voor iedereen een goeie maand, maar er zijn zeker mensen die hier heel blij mee gaan zijn.

 12.   
  Anoniem-2110684538's avatar

  Jongens waarom die haat reacties je betaald er €60,- voor ps+ en je krijgt een heel jaar games die onder de €60,- inderdaad maar als nog je krijgt andere games die wel meer als €60,- zijn dus kom op niet zo haterig

 13.   
  Anoniem-727676271's avatar

  @Mike Gevers: inderdaad zoals ik ben blij met de 3serie uncharted en al die haat reacties nergens voor nodig joh

 14.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Goat sim geef ik geen reet om maar the Nathan Drake Collection is wel lekker. Wel beetje jammer dat ik ze op de 7de pas kan downloaden, precies de dag dat mijn vakantie er op zit

 15.   
  Anoniem-2138441879's avatar

  @Mike Gevers: jij bent zeker ook zo iemand die al je oude zooi op marktplaats voor veel te hoge bedragen probeert te verkopen?

  ‘ja … ik verkoop mijn ps3 voor 600 euro, want zoveel heb ik er destijds voor betaald dus eigenlijk krijg je voor 600 euro aan ps3!!’

 16.   
  Mike Gevers's avatar

  @Anoniem-2138441879: Nee, ik ben er zo eentje die dingen op Marktplaats koopt voor een mooi prijsje en dan blij is met een goeie deal.

 17.   
  mattioza's avatar

  Net zoals heel wat PlayStation 4 bezitters heb ik de collectie van de eerste 3 Uncharted games reeds liggen. En Goat simulator is natuurlijk meer meme dan game. Maar goed het kan niet alle maanden voor iedereen feest zijn. Ik vermaak me nog altijd prima met Titanfall 2.

  Persoonlijk zou ik liever meer multiplayer games en (kwalitatieve) indies zien in de maandelijkse line-ups. Alleen al het feit dat, je mag nog een multiplayer-game zelf hebben, het is positief dat de (misschien uitstervende) community terug tot leven komt (voor een bepaalde tijd). Een prima voorbeeld: Titanfall 2, voor december waren er in de 2000 gelijktijdige spelers op PS4, vandaag de dag nog steeds 20.000 tot 40.000 spelers. Zelfde met For Honor, het grootste deel van de spelers zit na de passage van PS+ nog steeds op PS4.
  Het is trouwens ook een gemiste kans dat ze de aankopen van PSVR niet meer stimuleren door er maandelijks een VR game bij te steken.