Festival of Giving schenkt Sea of Thieves tutorial, naast gratis emote

Piratensimulator Sea of Thieves heeft wederom een maandelijkse update buitgemaakt; het zogenaamde “Festival of Giving”, in dit geval. Ook deze update brengt een reeks unieke uitdagingen, beloningen en hotfixes met zich mee, alsmede wat gratis goedheid voor iedere piraat.

Saillant detail aan deze update is dat er, voor het eerst, niet zo zeer aan meer mid- tot endgame-materiaal wordt gewerkt, maar juist aan volledig nieuwe (of te lang gestrande) spelers. Aan de hand van de nieuwe “Maiden Voyage”, wordt het mogelijk om Sea of Thieves’ allereerste tutorial uit te proberen en het fijne piratenwerk te (her)leren.

Het basale leerproces voor het piratenspel wordt thematisch en verhalend verkapt op een volledig nieuw eiland, met zelfs voor de ervaren spelers wat nieuwe lore om te ontdekken en felbegeerde Commendations om te behalen.

Naast die volledige nieuwigheid brengt het Festival of Giving opdrachten om gestrande cadeautjes te verzamelen, meer unieke loot om te vinden en uiteraard een bootlading aan nieuwe cosmetics om te verdienen en te kopen.

Zo biedt het Pirate Emporium nu ook een unieke set zeilen aan (ter waarde van 699 Ancient Coins; circa 6,99 euro) waarvan de inkomsten direct doorgegeven worden aan de Britse liefdadigheidsinstantie Special Effect.

Daarbovenop komen nieuwe sets aan sneaky emotes, naast uiteraard nieuwe lakken verf voor schepen en zeilen, kleding voor je huisdiertjes en een tenenkrommend slechte “Crab Dab” dans — die nu al een favoriet is gebleken van de overduidelijk kwaadwillende developers.

Voor de zeevaarders met minder losse duiten op zak schenkt het geefgrage festival uiteraard ook. Eenieder die de game bezit kan deze maand de zogenaamde “Hide”-emote ophalen, die gigantisch handig is gebleken bij het verstoppen op (andermans) schepen.

Meer informatie, beeldmateriaal en uiteraard de patch notes vind je op Sea of Thieves’ officiële Festival of Giving webpagina.

  1.   
    Nollie's avatar

    En vandaag gestart Calender of Giving… Tot de 24e iedere dag een leuke ingame bonus.

    https://www.seaofthieves.com/calendar-of-giving