Planet Zoo: Arctic Pack aangekondigd; ook gratis update

Planet Zoo is inmiddels ruim een maand geleden verschenen, maar met de launch is de boel nog niet klaar; bijna geen enkele game komt immers meer onder live services uit in 2019. Eerder werden al community challenges gelanceerd, maar binnenkort komt er ook een content-update uit. Daarbij gaat het om een combinatie van betaalde en gratis uitbreidingen.

De betaalde content gaat door het leven als het Arctic Pack. Om alvast in de winterstemming te komen, voegt Frontier Games vier dieren uit de poolcirkel toe: de ijsbeer, de poolwolf, het rendier en het dunhoornschaap. Die hebben allemaal hun eigen behoeftes en eisen om aan te voldoen. Ook voegt het Arctic Pack twee nieuwe scenario’s en ruim 200 nieuwe gebouwen, planten en andere versieringen toe.

De betaalde expansion wordt tegelijkertijd uitgebracht met een gratis update. Deze patch past de basisgameplay aan op basis van feedback van spelers. Zo kun je bijvoorbeeld de snelheid verlagen waarmee je dieren ouder worden. Ook kun je eenvoudiger zien welke dieren met elkaar verwant zijn, zodat je incest kunt voorkomen. Ook wordt het gedrag van bepaalde dieren met update 1.1.0 aangepast. Lees de aankondiging voor de hele lijst met veranderingen.

Het Arctic Pack en patch 1.1.0 verschijnen op 17 december. De betaalde DLC zal 9,99 euro kosten.

  1.   
    Mike Gevers's avatar

    Wat mij betreft fiksen ze eerst de base game. Heb gisteravond nog geprobeerd een dierentuin op te starten, maar mijn personeel blijft maar vastlopen, waardoor ze hun werk niet kunnen doen. Ik was letterlijk de helft van de tijd bezig om te kijken of mijn personeel handmatig versleept moest worden, wat toch het speelplezier wel bederft.

    Ik blijf hoop houden, maar voorlopig koop ik dus helemaal niks qua uitbreidingen.