Eerste Community Challenge in Planet Zoo is een feit

Planet Zoo is eerder deze week verschenen voor pc, maar ontwikkelaar Frontier Games laat er geen gras over groeien: op Twitter kondigt het bedrijf aan dat de eerste Community Challenge al een feit is. Gamers moeten gezamenlijk 75.000 baby-exemplaren zien te verkrijgen van de bedreigde Bengaalse tijger.

Als het gemeenschappelijke doel voor aankomende zondag wordt behaald, krijgt je een beloning als je hebt bijgedragen. Let wel: dat betekent níét dat jij in je uppie 75.000 Bengaalse tijgers moet fokken. Als je vóór zondag een Bengaalse tijgerbaby hebt verkregen, en de rest van de community de overige 74.999 kittens weet te fokken, heb je recht op de beloning.

Ook een puntje om op te letten, is dat het alleen telt als je een Bengaalse tijger fokt in Franchise Mode. Deze modus kent echter één probleem: het scheldfilter voor dierentuinnamen gaat momenteel iets te fanatiek te werk, waardoor veel mensen de spelstand niet inkomen doordat hun namen niet worden toegelaten. Mocht dit het geval zijn, probeer dan een andere naam voor je dierentuin. Frontier werkt aan een oplossing, maar het is nog niet bekend wanneer die wordt doorgevoerd.

Het is nog niet bekend wat je precies verdient als je bijdraagt aan het fokdoel van 75.000 Bengaalse tijgers, maar het is altijd de poging waard!

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Bij de eerste Bengaalse tijger die je fokt, krijg je een korte broek met een tijger print. Bij de tweede Bengaalse tijger kreeg ik 25 blaadjes (even de naam van de currency vergeten).

  Wat we zondag gaan verdienen blijft inderdaad nog een verassing. Ik heb in ieder geval 2 Bengaalse tijgers erbij gekregen. Dit weekend zullen het er meerdere worden. 🙂

  Planet Zoo is erg verslavend!

 2.   
  Mike Gevers's avatar

  @DeAdSeYe: Ik ben me zelf nog door de tutorial heen aan het bijten. Heb Planet Coaster nooit gespeeld, dus het is allemaal even wennen. Maar dit weekend ga ik zeker nog proberen wat tijgertjes op de virtuele wereld te zetten! 🙂