Left 4 Dead VR wordt mogelijk deze week onthuld

Goed en slecht nieuws voor liefhebbers van de Left 4 Dead franchise. Volgens Tyle McVicker, een bron rondom Valve die vaker geruchten goed heeft, kunnen we spoedig een onthulling van Left 4 Dead VR verwachten. Hiermee gaat de zombieshooter Half-Life achterna, waarvan onlangs de VR-variant Half-Life Alyx werd onthuld.

Komende donderdag vinden de jaarlijkse Video Game Awards plaats. Naast prijzen voor games in diverse categorieën is de show ieder jaar een mooi toneel voor diverse onthullingen, aankondigingen en ‘world premiere’ trailers. Volgens McVicker zal ontwikkelaar Valve in elk geval nieuws delen omtrent Half-Life Alyx tijdens de show. Mogelijk wordt dan ook het bestaan van Left 4 Dead VR formeel bevestigd.

Het nieuws slaat op diverse fora in als een bom, met direct al twee duidelijke kampen van voor- en tegenstanders. Een groep gamers is blij met eindelijk wat nieuws uit de Left 4 Dead-serie. Een grotere groep lijkt vooral te balen, als dit nieuws betekent dat een volwaardig Left 4 Dead 3 niet meer zal komen. De tijd zal het leren wat de toekomst is voor Left 4 Dead. In elk geval is de franchise nog lang niet… inderdaad, dood. Ba dum tsss.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Kortom: De engine is prima om te zetten naar VR. Ben totaal geen fan van VR-fps games, maar als deze trend zich zo doorzet… Voor Portal maak ik graag een uitzondering.

 2.   
  Anoniem-138174006's avatar

  @BozeBever: Gaat voorlopig niet gebeuren, Valve heeft al aangegeven in het verleden VR getest te hebben met Portal maar spelers werden er heel snel misselijk van. Dus dat is zo’n beetje de laatste franchise die ze naar VR gaan brengen.

 3.   
  Turk–Life's avatar

  Ook voor ps vr?