Valve doet Half-Life: Alyx al uit de doeken met aankondigingstrailer

Het is misschien geen Half-Life 3, maar het is wél mooi een nieuw stukje speelbaar Half-Life. Enkele dagen geleden schemerde al door dat Valve op The Game Awards van plan was een VR-vervolg op Half-Life te onthullen, nu blijkt dat iets vroeger te zijn dan verwacht. Deze avond deed de softwaregigant inderdaad Half-Life: Alyx uit de doeken.

Valve wond er verder ook geen doekjes om, aan de hand van officiële onthullingstrailer én bijbehorende Half-Life: Alyx webpagina werd het langverwachte nieuwe deel (annex spin-off) van de bejubelde shooterfranchise volledig blootgelegd.

Van extensieve gameplay-beelden tot aan een goede blik op de nieuwe stijl en graphics in City 17 (met dank aan de vernieuwde Source 2-engine); hieronder kijk je alvast mee naar de virtuele spin-off rondom de gebeurtenissen van Half-Life 2.

Het animo voor de trailer is, ondanks het uitblijven van een volwaardig derde Half-Life, wel immens gebleken. Op Twitter wist de video in luttele uren al een miljoen keer bekeken te worden, terwijl ook de YouTube-variant in een mum van tijd goed was voor honderdduizenden hits.

Met de officiële onthulling hier, stond Valve ook al startklaar met een voorlopige releaseperiode voor Alyx Vance’ eigen avontuur. In maart 2020 moet Half-Life: Alyx alweer verschijnen, uiteraard exclusief op Steam. Daar is de game nu al te pre-orderen met een milde tien procent korting; het VR-avontuur bedraagt dan nog een goede 44,99 euro.

Qua ondersteunde headsets houdt Valve het geheel minder afgebakend. In plaats van overstag te gaan met volledige exclusiviteit voor hun eigen Valve Index, wordt beloofd dat Half-Life: Alyx ook “gewoon” werkt op Oculus Rift, HTC Vive én Windows Mixed Reality-headsets, aldus de specifieke VR-productpagina. En ja, vrijwel alle bekende trackingtermen en -technologieën binnen de VR-wereld zouden daarmee ondersteund moeten worden.

Saillant detail: gamers die alvast instapten op Valve’s eigen Index-headset, krijgen een gratis kopietje van Half-Life: Alyx aangeboden, naast enkele andere exclusieve extraatjes. Zo worden Index-gebruikers lekker gemaakt met unieke wapenskins en de mogelijkheid om omgevingen van Half-Life: Alyx al te ontdekken in hun eigen SteamVR Home Space.

Sta jij al te popelen om weer terug te duiken in een virtueel City 17, of is dit niet bepaald de voortzetting van de iconische Half-Life serie waar je op gehoopt had? Schroom vooral niet je mening te delen.

Mocht je niet kunnen wachten tot aanstaande maart en álles over Half-Life: Alyx in de gaten willen houden, dan ben je de komende maanden natuurlijk bij Gamersnet weer aan het juiste adres…

  1.   
    BozeBever's avatar

    Heb een Vr-bril en doe er veel mee (zittende VR-ervaringen zijn top!), maar toch sla ik deze over. Ja, het ziet er tof uit , maar virtueel lopen en VR doen rare dingen met mij. On-rails is voor mij prima… en dit ziet er niet zo uit.

    Dit moet eigenlijk, net als de nieuwe medal of honor, ook gewoon VR-loos speelbaar kunnen zijn. ‘Is this an early april fools joke or what?’

    C&C als mobile game, nu Half-Life als VR-titel. Kom gewoon met datgene dat de fans willen ipv dit.