Marco van Basten is uit FIFA 20 gehaald

Het is geen goede week geweest voor Marco van Basten. Na het incident waar hij net buiten camerazicht ‘Sieg Heil’ zei, is hij door Fox Sports een week geschorst en nu neemt ook EA Sports maatregelen. Hij is niet meer speelbaar in Ultimate Team.

Spelers die FIFA 20 opstarten krijgen nu een melding te zien waarin de beslissing van EA Sports wordt uitgelegd. Wanneer een speler al items heeft gekocht van Van Basten blijven deze wel beschikbaar.

“We are aware of the recent comments made by Marco van Basten. We have an expectation that our commitment to equality and diversity is upheld across our game. As such, we will suspend Marco van Basten ICON items from being available in Packs, SBCs and FUT Draft until further notice.”

Van Basten heeft eerder al zijn excuses aangeboden voor het incident, maar schijnbaar nam EA Sports hier geen genoegen mee. Vind jij deze consequentie voor de oud-voetballer terecht? We horen graag jouw mening!

 1.   
  Anoniem-1214349958's avatar

  Ik vind het terecht want voetbal is voor iedereen en je moet ergens de grens trekken met wat een grap is en wat gewoon een racistische opmerking is…. dat hij sorry heeft gezegd maakt het niet minder pijnlijk voor mensen uit Duitsland.. Mensen die de opmerking wel mee vinden vallen die snappen niet dat Nazi-opmerkingen veel gevoeliger liggen in Duitsland dan hier en kunnen zich daar niet in verplaatsen.

 2.   
  Anoniem-1786011820's avatar

  “Na het incident waar hij op camera een nazigroet deed” is wel een hele ruime uiteenzetting in mijn ogen. Als ik dit zou lezen zonder enige weet te hebben van er is gebeurd, zou je denk dat Marco de Hitlergroet heeft gedaan op beeld. Wellicht als je het puur gaat bekijken op wat het was en wie dat zeiden kan je zeggen dat het klopt, maar het was niet “op camera”, want er was enkel audio.

  Veder vind ik EA redelijk heftig reageren. Voor een bedrijf dat lootboxes aan kleine kinderen verkoopt vind ik dat hier wel extreem op gereageerd wordt.

 3.   
  Anoniem-1990309324's avatar

  Wie denkt nou werkelijk dat Van Basten een neo nazi is?
  En wie maakt zelf nooit een fout?
  Hij is in mijn ogen op het het verkeerde moment en tijdstip aan het ouwehoeren geweest, en wordt daar gigantisch voor afgestraft. l

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Gelukkig hebben we EA nog als morele maatstaaf. Zal er vast niks mee te maken hebben dat ze een graantje willen meepikken omdat het een van de meest gehate uitgevers is

 5.   
  RLXTR's avatar

  Ik vind het persoonlijk allemaal wat overdreven. Het was een dom en smakeloos grapje, maar laten we nou niet allemaal gaan doen alsof Marco van Basten een doordacht neonazistisch manifest heeft opgesteld.

 6.   
  Anoniem-337852281's avatar

  @Anoniem-1990309324: Iedereen maakt inderdaad wel eens een grap, maar een nazigroet gaat een beetje ver. Als publiek persoon moet je daarbij nou eenmaal extra op dat soort dingen letten.

 7.   
  Anoniem-777057062's avatar

  De sjw die dit stukje geschreven heeft weet niet eens waar ze het over heeft. Marco van Basten deed GEEN Hitler groet op de camera. Hij zei BUITENBEELD voor de grap ‘Sieg heil’ na een ongemakkelijk interview van Hans Kraaij Jr in steenkolen Duits.

  “Journalisten” zoals dit verspreiden doelbewust misinformatie om mensen zwart te maken. Dit is gewoon pure laster.

  Schaam je GamersNET!

 8.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zoals de persoon boven me zegt, hij heeft nooit op camera een nazi groet gedaan. Hij wilde grappig zijn maar had niet in de gaten dat zijn mic nog aan stond. Lijkt me wel zo netjes om idd even aan te passen

 9.   
  TylerDurden8's avatar

  Mieke heb je uberhaubt het filmpje met Marrco van Basten gezien waarover het hier gaat? Volges mij niet want er klopt geen reet van wat je hier schrijft. Lekker hersenloos op de hypetrain meegaan en mensen zomaar beschuldigen zonder onderzoek te doen, riooljournalistiek heet dat.

  •   
   Mieke Schoester's avatar

   Hoi Tyler, ik heb het desbetreffende filmpje zeker gezien. Wat klopt er niet volgens jou? Als je denkt dat er iets niet klopt kun je ons gewoon aanspreken. Meteen woorden als ‘riooljournalistiek’ gebruiken gaat een beetje ver en is zeker niet wat wij bij gn doen.

 10.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  @Mieke Schoester: er zijn al meerdere reacties die aangeven wat er niet aan klopt. Hij maakte een foute opmerking buiten beeld, dus de zin ” Na het incident waar hij op camera een nazigroet deed,..”” is een beetje misleidend

  •   
   Mieke Schoester's avatar

   Ik heb het bericht aangepast. Hoop dat jij en Tyler nu weer met een gerust hart dit bericht kunnen lezen 😉

 11.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  dank