Gears Tactics en Ori laten weer van zich zien op The Game Awards

Hoewel Xbox’ eigen X019-circus vorige week de marketingmachine weer op volle toeren liet draaien, waren er genoeg games van het merk die daar niet aan bod kwamen. Waar was bijvoorbeeld meer informatie over Ori and the Will of the Wisps? Of hoopte je ooit nog iets terug te zien van het strategische Gears Tactics? Goed nieuws dan; Xbox wil die spellen binnenkort alsnóg een plekje gunnen, bij The Game Awards.

Het jaarlijkse prijzengala van Geoff Keighley en compagnie vindt plaats in de nacht van 12 op 13 december, vanaf 02:30 uur in de ochtend (Nederlandse tijd), vanuit het Microsoft Theatre te Los Angeles. Naast het vieren van de genomineerde games en figuren van het afgelopen jaar, horen daar ook legio nieuwe trailers, onthullingen en andere verrassingen bij. Van Xbox mogen we daar alvast wat focus op hun onderbelichte titels verwachten, waaronder dus het langverwachte vervolg op Ori and the Blind Forest én die ene spin-off van de Gears-franchise.

Het mediateam van The Game Awards deed de aankondigingen rondom de aanwezigheid van beide games zelf uit de doeken via, onder meer, een paar Twitter-berichten:

Naast een tweetal logo’s en artwork werd er nog geen kruit verschoten betreffende wát er van beide games getoond zal worden. Voor de tweede Ori-game is een nieuwe gameplay-trailer echter geen onmogelijke verschijning, terwijl Gears Tactics al sinds diens E3-aankondiging van anderhalf jaar geleden ontbreekt aan meer context. Een verhelderende babbel tussen Keighley en ontwikkelaars van The Coalition of Splash Damage zou de game geen kwaad doen, in ieder geval.

Kijk je mee met de uitzending in de nacht van 12 op 13 december — tussen 02:30 uur en 06:00? Laat het ons weten, breng je eigen stem uit voor The Game Awards en speculeer vooral mee over de prijzen én de nieuwe onthullingen!

Mocht je niet aanwezig kunnen of willen zijn, ook dán is Gamersnet er voor je. Onze redactie kijkt mee, koppelt de winnaars door en doet uiteraard verslag van het laatste nieuws wat uit de show voortvloeit…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren