Gears of War en XCOM komen samen in Gears Tactics

Naast Gears Pop! en natuurlijk het volwaardige Gears of War 5 was er nóg een aankondiging van The Coalition op de Xbox E3 Media Briefing. Het vooral pc-gerichte Gears Tactics dient als een voornamelijk strategische spin-off, die velen zal doen denken aan RTS-klassiekers als XCOM.


De aankondiging en onthulling van Gears-topman Rod Fergusson was een vluchtige, maar er werd wél meteen gameplay van het nieuwe Gears Tactics uit de doeken gedaan. Net als bijvoorbeeld met een XCOM of Mario + Rabbids: Kingdom Battle, spelen we een slagveld uit vanuit vogelperspectief. Verschillende COG-soldaten worden om beurten aangestuurd om Locust uit te roeien en bepaalde doelstellingen te behalen.

Qua bekende canon zal Gears Tactics zeker zich tien jaar vóór de gebeurtenissen van de eerste Gears of War afspelen. De algehele sfeer lijkt gelijk aan de al bestaande titels, al is deze tijdsperiode nog ongerept door de Gears-games.

Sowieso is Gears Tactics niet de eerste poging om de Gears of War-franchise van een tactische draai te voorzien. Ruim vier jaar geleden lekte al eens eerder iets uit over ‘Gears of War: Tactics’, een vooralsnog nooit verschenen spin-off voor de Xbox 360. Mogelijk is simpelweg Gears Tactics de doorstart van dat ooit door Epic Games achterlaten project.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren