CEO Koch Media bevestigt nieuwe Saints Row, maar wordt pas in 2020 onthuld

Klemens Kundratitz – de CEO van uitgever Koch Media – heeft aangegeven dat ontwikkelaar Volition inderdaad bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe Saints Row-game. Via een interim report van THQ Nordic was eerder al naar buiten gekomen dat de studio bezig was met zulks iets, maar nu heeft de grote pief van de uitgever er zelf wat woorden aan gewijd tegenover Gamesindustry. De voornaamste boodschap die Kundratitz wilde uitdragen was vooral dat we geduld moeten hebben wanneer we details willen horen, want die hoeven we dit jaar niet te verwachten.

De topman van Koch Media liet zich namelijk ontvallen dat men Volition alle tijd meegeeft om de game tot in de puntjes uitgewerkt te krijgen. Men wil dan ook niet dat de studio afgeleid wordt van het ontwikkelproces, dus de prioriteit ligt nu eventjes niet op een PR-campagne. Daar wordt in 2020 pas tijd voor vrijgemaakt, aldus Kundratitz.

“With Volition, we have the creators of all the Saints Row games as an internal studio and they’re not going to be distracted by anything else from creating our next game under this important franchise. Saints Row is very close to our hearts, and we’ll talk about it next year. For the time being, we just wanted to get the word out that it’s coming and it’s going to be great.”

Hoewel we voor de rest dus nog steeds niets weten omtrent de aanstaande Saints Row-game, is het al wel bekend dat het niet om een spin-off a la Agents of Mayhem gaat. Dat de game waarschijnlijk weer vol zouteloze oneliners, over-the-top actie en schaamteloze visuele grappen zit is ook een behoorlijke zekerheid.

 1.   
  Anoniem-438375611's avatar

  Ps5 of nieuwe xdoostitel dus

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Moeten ze wel met iets bijzonder sterks op de proppen komen, imho.

  Kan ook aan mij liggen, maar krijg zelf zwaar het idee dat het momentum van Saints Row al jarenlang op sterven na dood is.

  ’t Was even lachen toen Grand Theft Auto wat off-jaren had gehad en Volition (voor welgeteld twee delen) wat van die taart kon snoepen, maar inmiddels ligt niemand toch meer wakker van zo’n “lekker ludieke” sandbox?