Ontwikkelaar Volition is druk bezig met een nieuwe Saints Row

Gezegend zijn de volgers van Johnny Gat, want THQ Nordic heeft vandaag aangegeven dat Volition – de studio achter de gortdroge Saints Row-serie – tot in de ellebogen in een nieuwe Saints Row-game zit. Dat mocht wel eens tijd worden, gezien we al sinds 2013 zonder een volwaardige iteratie zitten (want nee, Gat out of Hell en Re-Elected tellen niet mee…)

Het heuglijke nieuws werd wereldkundig gemaakt middels een Interim Report van THQ Nordic, waarin we dus ook al konden lezen dat Dead Island 2 nog steeds niet dood is. Helaas voor de nieuwsgierige aagjes onder ons staat er eigenlijk ook niet veel meer dan het feit dat er een nieuwe Saints Row in de maak is.

Maakt dat ons wat uit? Helemaal niet! Iedereen die een beetje met de gamereeks begaan is, weet wel wat we kunnen verwachten. Zouteloze kutgrappen, over-the-top actie, een verhaal dat kant nog wal raakt en personages die je nooit en te nimmer serieus dient te nemen zullen naar alle waarschijnlijkheid allen weer aanwezig zijn. Het zal misschien allemaal nog steeds niet de productiewaarde van een Grand Theft Auto hebben, maar daar speel je Saints Row dan ook niet voor. Waar je Saints Row wel voor speelt, kun je overigens in de alweer 6 jaar oude review van Saints Row IV teruglezen.

Afijn, nu we weten dat er een nieuw deel onderweg is, wil ik wel eens weten wat jullie per se terug willen zien in de nieuwe Saints Row, die we voor nu maar even de werktitel Saints Row 5 geven. Smijt uw suggesties hieronder in de comments en wie weet kijkt Volition wel elke dag eventjes op Gamersnet om wat inspiratie op te doen. Een mens mag hopen, toch?

 1.   
  mmx's avatar

  Zitten we hier echt op te wachten ?? Ik niet.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @mmx: en weer sla je de spijker op zijn kop ik ook niet

 3.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Saints Row 2 was voor mij de perfecte Saints Row. Het wist mooi de balans te houden met over de top zooi in het freeroam gedeelte en een iets serieuzer verhaal. Hopelijk gaan ze weer iets meer die kant op want alles wat daarna kwam werd voor mij nogal snel oud

 4.   
  BozeBever's avatar

  Saints Row voelt voor mij toch altijd als simpelweg niet. In het begin probeerde het zo goed GTA te klonen in een Urban setting. Toen dat een kansloze operatie bleek te zijn gingen ze over op de over-de-top actie met een flinterdun verhaal die vooral nog een beetje verkocht omdat ze de marketing goed op orde hadden (voor mijn gevoel). Voor mij heeft deze serie echter totaal geen waarde in het goede gamelandschap en hoeft het van mij ook niet terug te keren.

 5.   
  Dennisduin's avatar

  Kom maar op met een nieuwe Saints Row.
  Wacht er al jaren op omdat het gewoon lekker vermakelijk is qua actie en gekke stunts.
  ook leuk om eerst story mode te spelen zonder cheats en daarna met voor de gein.

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Ben het grotendeels met je eens, maar Saints Row 2 had, naar mijn idee, wel echt een eigen bestaansrecht. Misschien juist omdat het ver (maar niet té ver) ging, precies toen Grand Theft Auto iets te grimmig en serieus voelde.

  Ik geef Volition met liefde een kans om Agents of Mayhem te vergeten en een nieuwe Saints uit te zetten. Als dat niet lukt, dan weten we het zeker: Saints Row is een franchise van het verleden.