‘Age of Empires 4 krijgt geen microtransacties, maar expansions’

Afgelopen donderdag kregen we op X019 ein-de-lijk gameplay te zien van Age of Empires 4. Hoewel deze show veelal gericht was op Xbox-titels, was creative director Adam Isgreen ook aanwezig om wat over de aankomende RTS te vertellen tegen PCGamesN. Zo wist de beste man te vertellen dat er geen microtransacties in de game zitten.

Volgens Isgreen passen microtransacties simpelweg niet in een RTS-game. Daarom kijkt ontwikkelaar Relic naar uitbreidingen en DLC als post-launch-verdienmodel. Ook vertelt Isgreen dat die expansions het werk zullen zijn van World’s Edge, net als de uitbreidingen voor andere Age of Empires-titels, zoals het recent uitgebrachte Age of Empires 2: Definitive Edition.

Overigens moeten we bij dat laatste de kanttekening zetten dat er geen nieuwe beschavingen in de game zullen komen: er zijn er al 35, dus zelfs professionele spelers smeken Relic bijna om geen extra civilizations toe te voegen. Daarna liet hij doorschemeren dat er wordt geluisterd naar wat de community graag zou zien in uitbreidingen, zoals bijvoorbeeld spelmodi.

 1.   
  Daniel Z's avatar

  Aaah, de oude vertrouwde expansions, echt fijn! Als die daadwerkelijk nieuwe campaigns met zich meebrengen en bijvoorbeeld nieuwe units of maps, dan ben ik aardig tevreden.

 2.   
  RLXTR's avatar

  Retro, verfrissend en een verademing in één! Moge het einde van microtransacties in zicht zijn!

 3.   
  BozeBever's avatar

  @Daniel Z: Campaigns en Units zie ik nog wel gebeuren. Maps echter niet gezien de goede mapmaker die deze games altijd hebben gehad.

  Als dit waar is ben ik binnen., Maar hou een slag om de arm. Ik heb simpelweg een wantrouwen gekweekt voor dit soort op emotie gerichte, opbeurende retoriek.