Age of Empires 4 duikt weer op, mét gameplay

Het was “maar” een jaar of twee stil, maar Age of Empires 4 dook vanavond eindelijk weer op tijdens de X019-editie van Inside Xbox. En dat deed het, out of nowhere, met meer dan menig strategieliefhebber misschien verwacht had van het stilzwijgende project…

De vierde mainline Age-titel werd voorafgaand aan Gamescom 2017 met enkel een titel en teaser aangekondigd (gevolgd door uiterste stilte), maar gooide nu hoge ogen met heuse, kleurrijke pre-alpha gameplay-beelden.

Qua setting en daadwerkelijke gameplay-mechanieken wonnen we tijdens de persconferentie niet enorm veel concrete informatie, maar de aanwezige woordvoerster van Relic Entertainment liet wel weten dat de gameplay-beelden absoluut representatief zijn voor het werk wat nu verricht wordt. De ontwikkelaars zijn dag-in, dag-uit in de weer met precies deze kleurrijke graphics.

Een releasedatum voor Age of Empires 4 blijft, net als vele andere details, voorlopig nog onbekend. Voor Age-fanaten is dat echter geen schande; we rekenen ons al gezegend (en ge-wolololo’d) met alleen al dít prachtige teken van leven.

Wat er de komende tijd voor Age of Empires 4 te wachten staat; de tijd zal het zeggen. Met de verschijning van Age of Empires 2: Definitive Edition is het duidelijk dat Xbox Game Studios hun marketing- en media-aandacht weer op een nieuw deel mag richten, en dat kunnen we niet anders dan toejuichen.

De komende tijd zit je op Gamersnet goed voor ál het laatste nieuws rondom Age of Empires 4.

 1.   
  BozeBever's avatar

  Dit kan ik erg waarderen als liefhebber van de eerste drie delen. Niet overdreven waarbij het Age of Empires sfeertje er nog altijd goed in zit. Fijne muziek ook!

  Laat maar komen! En doe dit ook eens met Age of Mythology!

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Dit “eens” doen met Mythology? Het kostte Relic “maar” tweeënhalf jaar om met zes shots van een pre-alpha build op de proppen te komen, haha.

  Maar ja, helemaal mee eens. Hard hopen dat dit weer een klassiekertje wordt, zodat ze meer manuren in meer strategie mogen pompen. Tot die tijd hebben we sowieso de remasters nog, voor de snelle fix aan nostalgie.

 3.   
  Mattiees's avatar

  dat is een game waar ik met geduld naar uitkijk!

 4.   
  LightFasher's avatar

  Gaaf, vroeger veel op de pc gespeeld. Ik denk niet dat mijn huidige pc dit gaat trekken, die ligt te verstoffen met een kapotte videokaart. Misschien op de PS4? Speelt vast kut, komt hij ook vast niet heen.

 5.   
  Anoniem-920804490's avatar

  Ziet er mooi uit, maar ik beeld mij in dat wanneer je daadwerkelijk speelt, niemand zal zulke formaties hebben voor grote groep aanvallen, ik verwacht blobs

 6.   
  Puddingboom's avatar

  Pittig veel haat omtrent de graphics/style van de game. Ik voel hem wel en ga hem ook zeker kopen. Speel nog steeds aoe2 <3

 7.   
  Moodey's avatar

  @BozeBever: Ik hoop ook echt ooit op een nieuwe Age of Mythology, aangezien het mijn eerste RTS ooit was en er erg veel van genoten heb. Age of Empires 3 is in ieder geval ook wel eentje die ik zeker ga oppakken.

 8.   
  BozeBever's avatar

  @Tom Kauwenberg: er is ooit eens gehint naar deel 4. 2007 ofzo? Ww2 inspired? Toen kwam company of heroes. Mooie dagen voor dit soort rts’en waren dat.

 9.   
  420blazeit's avatar

  Heel erg veel zin in! Er komen te weinig strategy games uit de laatste tijd.

 10.   
  Daniel Z's avatar

  Dit is een flinke dosis sexyness! Gelukkig gaan ze niet verder de toekomst in qua ages, rondom de Middeleeuwen blijft toch de vetste periode. Ontzettend benieuwd naar de daadwerkelijke core gameplay, veranderingen, verschillen in facties en welke unieke campaigns we mogen gaan beleven.