Age of Empires 4 aangekondigd

Zojuist heeft Microsoft Age of Empires 4 aangekondigd tijdens een Age of Empires-event in Keulen. De ontwikkelaar van dienst is Relic, die we natuurlijk kennen van Company of Heroes. Veel meer is er nog niet bekend, maar het zou zomaar kunnen zijn dat we richting de Eerste- of Tweede Wereldoorlog gaan, al is dit natuurlijk pure speculatie.

Eerder deden al wel geruchten over een iets modernere setting voor Age of Empires de ronde. Inmiddels hebben we daar, sinds het tenietgaan van originele ontwikkelaar Ensemble Studios, niks meer van vernomen.


Het exclusieve stream-evenement in hartje Keulen stond in het teken van het twintigjarige bestaan van de Age of Empires-franchise, met voornamelijk een focus op de Age of Empires: Definitive Edition, een al eerder aangekondigde remaster van het origineel. Naast dat herzien van de klassieker (en de nu ook aangekondigde twee daaropvolgende games), zagen we deze verschijning absoluut niet aankomen.

Naast het logo is er nog niets bekend, maar fans van Age of Empires kunnen het lange wachten in ieder geval beginnen.


Onze Daniël is exclusief aanwezig bij de aankondiging en staat, net als vele andere fans, te trappelen om een verse Age of Empires. Uiteraard lees je alles wat bekend gemaakt wordt over deze strategische vierde game, als eerste hier op GamersNET.

 1.   
  420blazeit's avatar

  Beste gamenieuws in jaren, fucking vet

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Holy shit, mijn erectie gaat niet weg. Help

 3.   
  JaslanNL's avatar

  Ondanks dat we nog niks aan echt gamebeelden zagen is dit inderdaad verdomd mooi nieuws! Hoopte al een tijd op deze aankondiging. De definitive editions van AoE 2 en 3 naast deel 1 zijn ook mooi meegenomen. Alleen, dit is wel weer een toevoeging aan het rijtje ‘wel titel, geen beeld’. Net als bijv. Metroid en de Pokemon RPG op de E3. Hopelijk hebben ze binnenkort wat te laten zien. Voor nu, hype!

 4.   
  Bram_M99's avatar

  Ah wat een tof nieuws! Pff kan echt niet wachten.

 5.   
  Bmaster99's avatar

  Ik kan nu al niet wachten whooohooo

 6.   
  MikeGevers's avatar

  Voor mij hebben ze het een beetje verneukt door dit niet op de E3 aan te kondigen, waar in plaats daarvan de aankondiging voor de Definitive Edition van de eerste Age of Empires werd gedaan, met een introductiefilmpje dat deed vermoeden dat het om een nieuwe AoE ging. Dat was zó’n grote anticlimax dat mijn hype voor échte vervolgdelen een beetje dood is.

 7.   
  Ralph P Scene's avatar

  Heb deel 2 echt plat gespeeld dus kan niet wachten op deze!

 8.   
  JustB's avatar

  Wat vet! Ik heb de AOE games vroeger echt he-le-maaal grijs gespeeld! 😀

 9.   
  Downzilla's avatar

  meh

 10.   
  VkraM16's avatar

  Eerste en Tweede wereldoorlog 😕 Wie zit daar nou weer op te wachten? Zou echt een flinke domper zijn.

 11.   
  papa-sef's avatar

  Een flink aantal uren kwijt van mn leven aan AoE