Xbox One-versie van skate-simulator Session is uitgesteld

In november 2017 ging de Kickstarter-campagne voor Session van start, de spirituele opvolger van de Skate-serie die Electronic Arts maar weigert te rebooten. Het doel werd natuurlijk met gemak behaald en de game kwam naar Steam Early Access. Eind deze maand zou het spel ook naar Xbox One moeten komen, maar helaas bleek dat doel iets te ambitieus. Ontwikkelaar Crea-ture Studios maakt bekend dat Session is uitgesteld naar eind november of begin december.

De studio begrijpt dat het treurig nieuws is dat we pas later op de Xbox One aan de slag kunnen met de skate-simulator, maar verzekert ons ervan dat deze beslissing niet zomaar is genomen: ook voor ontwikkelaars is het nooit leuk of financieel goed nieuws als een game moet worden uitgesteld. Sowieso zal het zeker in deze tijd van het jaar niet zomaar worden besloten om een game uit te stellen: de grote klappers komen elk jaar eind oktober en gedurende de maand november uit, dus die concurrentie wil je als game-ontwikkelaar natuurlijk uit de weg gaan.

Hoe dan ook, volgens Crea-ture Studios krijgen we de nieuwe skate-game wél nog dit jaar onder de knoppen op Xbox One. Mocht je écht niet kunnen wachten, dan kun je natuurlijk de Steam-versie aanschaffen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren