Spec Ops Survival-modus in Call of Duty: Modern Warfare een jaar exclusief op PlayStation 4

Net nu Activision niet zo heel veel meer fout kon doen met Call of Duty: Modern Warfare, heeft het toch weer de woede van een hoop gamers op de hals gehaald. Na het onthullen van de laatste exclusiviteitsdeal met PlayStation – waarin opgetekend staat dat de Survival-modus van Spec Ops tot 1 oktober 2020 exclusief op Sony’s console te spelen is – is onder andere Reddit weer een grote klaagmuur geworden.

Het addertje onder het gras heeft zich eerder al een beetje laten zien toen Activision in een blogpost aangaf dat “het meeste” van de content simultaan op elk systeem zou verschijnen. Inmiddels is dus gebleken dat de Spec Ops Survival-modus niet tot dat “meeste” behoort. Vervelend genoeg duurt deze deal ook bijna een vol jaar, wat uiteraard erg zuur is voor alle pc en Xbox-bezitters die gewoon hetzelfde bedrag mogen lappen voor minder content. Voor sommigen ‘ruineert’ Activision hiermee dan ook de game, al vindt Infinity Ward’s narrative director Taylor Kurosaki dat wel een beetje ver gaan, gezien de modus slechts één procent van de hele game beslaat.

Kurosaki benadrukt op Twitter ook dat – hoewel hij de ophef best wel snapt – mensen moeten beseffen dat de hele deal op een veel hoger niveau is gemaakt en dat Infinity Ward hier heel weinig over te zeggen heeft. Dit soort deals worden nu eenmaal door de grote jongens gesloten. Het enige wat Infinity Ward kan doen is een zo goed mogelijke ervaring voorschotelen, ongeacht het platform waar je op speelt.

Hoewel Infinity Ward dus geen blaam treft, zou het Activision en Sony sieren om de ophef een beetje te sussen. Want zeg zelf, een heel jaar is wel een tikkeltje aan de lange kant. Hoe sta jij hier tegenover? Boeien exclusiviteitsdeals jou echt geen ene moer of mogen die van jou ook à la minute door het raam naar buiten gedonderd worden?

 1.   
  huntedjohan's avatar

  kijk. ze maken het me zo steeds makkelijker. lekker geen CoD. tegen de tijd dat ik survival dus zou kunnen spelen op mn xbox is de nieuwe al uit.

 2.   
  420blazeit's avatar

  Wie heeft er nog een xbox in 2019 lol

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Wat een fail!
  Niets meer, niets minder!

 4.   
  Anoniem-579926988's avatar

  Daar zijn de zeikerds weer. Zou gauw ze ook maar ergens tegen aan kunnen trappen…. zijn net kleine kinderen die 1 snoepje minder krijgen dan een ander. Ga ergens anders huilen.