Mario Kart Tour introduceert Gold Pass-abonnement

Vanochtend was er nog onderhoud en daarna waren de servers een tijdje overbelast, maar als het goed is hebben fanaten nu hun eerste Mario Kart potje op mobiele devices gespeeld. Alhoewel de game “free-to-start” is, wordt er toch een abonnement voor Mario Kart Tour geïntroduceerd.

Het Gold Pass-abonnement voor Mario Kart Tour kost 5,49 euro per maand. Hier krijg je dan speciale “Gold Gifts” voor en ook kan je badges verzamelen. Tot slot kan je aan de slag met de 200cc klasse. Een gratis proefversie is beschikbaar. Je kan deze uitproberen voor twee weken.

Vergeleken met het Nintendo Switch Online-abonnement is deze Gold Pass op jaarbasis twee keer zo duur. Een bijzondere zet is het dus zeker wel te noemen. Ook het eerder uitgebrachte Super Mario Run was met zijn eenmalige aankoop van 10 eurootjes een stuk goedkoper dan de Gold Pass op jaarbasis.

Dat Mario Kart Tour voorzien is van microtransacties wisten we al een tijdje. Maar wat vind jij van het idee om maandelijks een vast bedrag te betalen voor in-game extraatjes? We horen graag je mening!

 1.   
  Anoniem-1083579358's avatar

  mij maakt het niet zoveel uit.. ze moeten toch ergens aan verdienen.. en echte fans zoals ik zelf hebben dit er wel voor over.. snap dat er ook een groep mensen zijn die alleen via de gratis dingen spelen en dat is ook hun goed recht.. maar de game is gratis te spelen.. het is alleen aan jezelf hoe ver je hierin wilt gaan

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Te duur en ga er ook niet aan beginnen. Sowieso zijn de transacties erg irritant in het spel. Je bent het niet verplicht, maar ze laten zoveel dingen zien die je kunt kopen. Vooral die pakketjes van €22,-(!!!!!!!!!!) zijn te idioot. Daar krijg je dan 45 rubies (=10x die iets uit de pijp), Mario en 5 tickets(??) voor.

  Ik snap dat ze moeten verdienen, maar deze game slaat wel erg door in de microtransacties. En zo lekker speelt het nu allemaal ook weer niet.

 3.   
  BozeBever's avatar

  Prima voor ene mobiele game, al zal ik dit nooit spelen. Hoop alleen niet dat dit een voorbode is om straks bij de reguliere games ook zo een model toe te passen. Heb Nintendo nooit als geldwolven gezien… maar mocht dit doorzetten dan haak ik simpelweg af.