Nieuwe details bekend over Mario Kart Tour

Mario Kart
We weten al een tijdje dat Mario Kart Tour onderweg is, maar tot dusver was er niet veel bekend over deze mobiele spin-off. Momenteel is de race-game echter in een gesloten beta beschikbaar in zowel de Verenigde Staten als Japan. Daardoor zijn er nu de eerste details aan het licht gekomen.

Zo is duidelijk geworden dat de door jou gekozen kart automatisch rijdt en je deze simpelweg stuurt door naar links of rechts te swipen op een touchscreen. Het activeren van item boxes wordt gedaan door een druk op je karakter.

De game kent ongeveer dertig karakters, waaronder natuurlijk de oude vertrouwde Mario en Luigi. Daarnaast duiken ook Peach, Rosalina en Dry Bowser op in de kart-game.

Qua tracks lijkt het erop dat we aan de slag kunnen met veel oude klassiekers. Onder andere Koopa Troopa Beach, Luigi’s Mansion en de befaamde Rainbow Road zijn bevestigd.

Mario Kart

Oorspronkelijk stond Mario Kart Tour gepland voor een release in maart van dit jaar. Dit is niet waargemaakt omdat Nintendo nog niet tevreden was over de kwaliteit van de game. Voor dit project werkt Nintendo samen met DeNA, een bedrijf waarmee al eerder succesvolle smartphone-games zijn gemaakt waaronder Fire Emblem Heroes en Super Mario Run.

Een exacte release datum is er nog niet. Wel is duidelijk dat de game gratis wordt, maar wel micro-transacties gaat bevatten. De game zal gelanceerd worden op zowel Android als iOS.

Ben jij psyched of geloof jij niet zo in een mobiele Mario Kart game? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren