Gearbox werkt aan prestatieverbeteringen Borderlands 3

Borderlands 3 is inmiddels verschenen en de game kan op behoorlijk enthousiaste recensies rekenen. Toch zijn er ook kritische noten, tevens hoorbaar binnen onze eigen Gamersnet community. Zo heeft de game bij sommige spelers te maken met een slechte performance. Op alle platformen, zowel pc als consoles, komt dit in verschillende vormen voor naar verluidt.

Ontwikkelaar Gearbox heeft inmiddels laten weten dat men druk werkt aan prestatieverbeteringen voor Borderlands 3. Het team monitort alle feedback en men hoopt spoedig meer te kunnen delen over optimalisaties, allicht in de vorm van een patch.

Volgens Gearbox is Borderlands 3 in elk geval een groot succes. Luister ook zeker onze recente Gamersnet Podcast Review van Borderlands 3. Daarin hebben Patrick en Peter het uitgebreid over de game.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  Toch wel jammer dat dit de norm is geworden: Release first -> fix later, vervolgd door: “Voeg microtransacties toe” is dan ook een normaal fenomeen geworden in de gaming industrie, vooral als de reviews al zijn geweest.

  Bij Borderlands lijkt me zo een microtransactie systeem passend voor: “Switch wapen skins”, “customize wapens” en “extra characters”.

 2.   
  CozierMass's avatar

  @Alfa Warrior: Voorlopig is het alleen de season pass waarvoor je extra mag betalen. En voor degenen die Borderlands 2 hebben gespeeld weten dat je daar echt waar voor je geld krijgt!

  Borderlands 3 werkt gewoon prima. Een beetje haperingen die er zeker uit moeten, dat ga ik niet ontkennen. Maar dat is precies waarvoor patches er zijn. Dit is geen game die niet af is! Dit is een volwaardige game waarvan de performance nog niet op het juiste niveau zit. Dit hoort natuurlijk niet, maar het is niet schandalig.

 3.   
  Mitonium's avatar

  Ik speel zelf op pc met een 1050 ti en ik moet zeggen dat de game redelijk goed draait, ik merk vooral dat de game heel erg hapert bij het inladen van een nieuw gebied.

 4.   
  ChielB's avatar

  @Alfa Warrior: Ik betwijfel het of je alles zomaar kunt voorkomen. QA is over het algemeen een belangrijk aspect bij grote titels, al kan je nooit het gebruik door tien/honderdduizenden simuleren. Toch zouden denk ik bepaalde issues hier wel op voorhand opgevallen moeten zijn.

 5.   
  Anoniem-557728541's avatar

  @Alfa Warrior: wees blij dat er nadoen fixen kunnen uitgevoerd worden. Vooral op consoles, wat vroeger niet het geval was. Bought a broken game, you play that broken game. Toen konden we ook gewoon leven met die bugs…
  En micro transities: als je daar intrapt ben je gewoon dom of makkelijk beïnvloedbaar