Debugging tools verraden DLC voor Control

De recensies van Control mogen er wezen, want vele journalisten en gamers vinden het een topgame. Deze mensen zullen wellicht niet verrast zijn, maar wel verblijd met het lek van DLC voor de game: middels de overgebleven debugging tools is namelijk door YouTuber MANFIGHTDRAGON achterhaald dat er verwijzingen in de code zitten naar extra content voor de game.

Het is namelijk mogelijk om naar elke missie in de game te springen middels de tools die normaal alleen voor ontwikkelaars toegankelijk zijn. Naast namen als “SM10 – Roulette Wheel” trof MANFIGHTDRAGON ook verwijzingen naar de naam “St01_MM_04_Marshall_START_Plus_PS4_SM15_Dlc” aan.

De afsluiting “Dlc” bevestigt natuurlijk dát er DLC gaat komen voor Control, maar de rest van de naam wijst ook op de mogelijke focus van de expansion: in Control speelt Helen Marshall een belangrijke rol in het verhaal, dus het zou kunnen dat ontwikkelaar Remedy zich meer wil gaan richten op dit karakter. Echter, Marshall is ook de naam van een hoofdmissie in Control, dus wellicht vormt de DLC daar een verdere uitbreiding op.

Bekijk hieronder de video waarin MANHUNTDRAGON zijn vondsten uit de doeken doet. De DLC wordt rond de 5:21 minuten getoond. Let op: de video claimt weliswaar spoiler-vrij te zijn, maar waakzaamheid is altijd aanbevolen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren