Dood van coureur Anthoine Hubert zet Codemasters voor een dilemma

Na een dramatisch race-weekend staat ontwikkelaar Codemasters voor een flink dilemma. Er zou op korte termijn namelijk een update verschijnen waarin de coureurs en wagens van de Formule 2 zouden worden toegevoegd aan F1 2019. Na het ongeluk van afgelopen weekend is er onduidelijkheid over de hoe en wat van de update.

De 22-jarige Fransman Anthoine Hubert kwam zaterdag om het leven na een vreselijke crash tijdens een Formule 2-race in België. Het was zijn eerste seizoen in de Formule 2-klasse. Bij de crash raakte ook coureur Juan Manuel Correa gewond. Hij liep twee gebroken benen en schade aan z’n ruggengraat op.

Deze gebeurtenissen zet Codemasters voor een flink moraal dilemma: Wordt Hubert vervangen in de F2 line-up van de update door zijn toekomstige vervanger (die trouwens nog niet genoemd is), of zal hij gewoon te vinden zijn in de update? Ook is de mogelijkheid nog dat er een tribute wordt gemaakt. Hoe Codemasters gaat reageren op deze tragedie is nog onduidelijk. Website Polygon heeft geprobeerd contact te krijgen met een vertegenwoordiger van Codemasters. Tot op heden zijn er echter nog geen antwoorden op deze beladen vragen.

Uit respect voor Hubert en zijn familie werd de Formule 2-race van afgelopen weekend geannuleerd. De Formule 3 en de Formule 1-coureurs namen wel plaats in hun bolides. Wel werd er stilgestaan bij de dood van Hubert en vond er een minuut stilte plaats.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren