Formule 1-coureurs racen nu virtueel via F1 2019

Net zoals andere sporten staat het huidige Formule 1 seizoen geheel stil door de coronacrisis. Verschillende Grand Prix’s zijn uitgesteld of geannuleerd, waaronder ook onze ‘eigen’ race vanuit Zandvoort. Om de fans toch iets te kunnen geven qua racing is er een initiatief gestart om op zondagen virtueel te racen.

Coureurs Lando Norris (McLaren) en Nicholas Latifi (Williams) namen het tijdens de virtuele Grand Prix van Bahrain op tegen andere coureurs. Voormalig F1-coureurs Nico Hülkenberg en Stoffel Vandoorne waren ook van de partij om hun virtuele racing skills te demonstreren. Ook Formule 1 virgins waren welkom. Zo nam de broer van zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, Nicholas Hamilton, plaats in een virtuele F1-bolide en was voormalig One Direction-ster Liam Payne ook aanwezig om wat rondjes te rijden tegen de pro’s. Max Verstappen was niet van de partij, ondanks zijn voorliefde voor simulatie-racing. Als reden gaf hij op niet gewend te zijn aan het platform waarop gespeeld werd: F1 2019. Really, Max?

De toekomstige virtuele races zullen plaatsvinden op elke zondag waarop een race gepland stond. Het initiatief wordt in ieder geval tot mei in leven gehouden. Mochten er daarna nog steeds geen Grand Prix’s plaatsvinden dan kan het sim-racing worden verlengd, laat F1 weten.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren