Nederlandse games op Gamescom 2019

In navolging van de Belgische games op Gamescom 2019, kunnen de Nederlandse games natuurlijk niet achterblijven. Ondanks dat Nederland dit jaar partnerland is van Gamescom, is de delegatie pure games relatief beperkt. Het zijn meer gamegerelateerde bedrijven, zoals gameplatform Utomik. Toch zijn de tiental games van eigen bodem zeker een bezoekje waard.

Pine (Twirlbound)

Het ambitieuze Pine, geïnspireerd op de Zelda-franchise, is voor Twirlbound tevens hun eerste game. Hierdoor startte de studio in 2017 dan ook een crowdfundingcampagne via Kickstarter om het nodige geld te verzamelen, wat een succes bleek te zijn. Oorspronkelijk stond de game ingepland voor augustus, maar dit bleek voor de kleine ontwikkelaar uit Breda niet haalbaar te zijn, waardoor de release een klein beetje is uitgesteld naar oktober. Voorlopig komt het avontuur van Hue enkel naar pc en Nintendo Switch. Pine is speelbaar bij de Indie Arena Booth in hal 10.2.

Arizona Sunshine en After The Fall (Vertigo Games)

Ontwikkelaar Vertigo Games legt zich de laatste jaren, met succes, toe op Virtual Reality games. Zo bracht de studio eind 2016 de VR zombie shooter Arizona Sunshine uit voor PlayStation VR, Oculus Rift, HTC Vive, Windows Mixed Reality en sinds vorige maand ook Valve Index. Vertigo Games brengt een demo van de aankomende The Damned DLC mee naar Gamescom.

Tijdens de speciale E3 VR showcase werd ook hun nieuwste game After The Fall aangekondigd, dat in de loop van 2020 moet verschijnen. Hiervan is een demo te bezichtigen op hun Gamescom-stand. Aroizona Sunshine en After The Fall zijn te vinden bij Vertigo Games in hal 4.1.

The Falconeer (Little Chicken Game Company)

Na het produceren van wat kleinere games, zoals het twee maanden geleden verschenen Rescue Wings voor iOS en Android, heeft Little Chicken Game Company beslist om zich op een groter project te storten met The Falconeer. Een openwereldgame dat exact een week geleden werd aangekondigd, waarbij je als valkenier concurrenten moet uitschakelen in welbekende dogfights. The Falconeer komt in de loop van volgend jaar uit, maar de game is alvast aanwezig bij uitgever Wired Productions in hal 2.2 en in het Nederlandse kamp in hal 4.1.

Deliver us the Moon (KeokeN Interactive)

Deliver us the Moon is een Sci-Fi thriller, dat na een succesvolle Kickstarter, in september 2018 in early access verscheen voor pc (via Steam). Twee maanden geleden kregen ze er met Wired Productions een uitgever erbij, waardoor ontwikkelaar KeokeN Interactive over extra financiële middelen beschikt. De studio heeft de game tijdelijk uit de verkoop gehaald, om de beloofde kwaliteit te kunnen leveren. De definitieve versie voor pc en consoles zou tegen het einde van het jaar klaar zijn. Ook Deliver us the Moon staat bij uitgever Wired productions in hal 2.2.

Deliver us the Moon

Tot slot nog enkele boeiende Nederlandse games op een rijtje, dat je bij het afwerken van hal 4.1 en 10.2 zeker gaat tegenkomen:

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren