Nederlandse Pine komt uit in augustus voor pc en Nintendo Switch

Gisteren lieten we al weten dat de game Lost Ember op 19 juli zal verschijnen, daar komt in de zomerperiode nog een indie topper van Nederlandse bodem bij met Pine. In augustus zal de game beschikbaar zijn voor pc (via Steam en Kartridge) en Nintendo Switch. Een concrete datum is echter nog niet meegedeeld.

Pine

Het verhaal gaat over een slimme jongvolwassene Hue dat een nieuwe thuis voor zijn stam moet zoeken op het eiland Albamare. Geen gemakkelijke opdracht als je in een wereld leeft waarin de mens niet bovenaan de voedselketel staat. Het zal dan ook nodig zijn om te verkennen, craften en vechten in de open wereld met diverse omgevingsstijlen.

In april 2017 wist ontwikkelaar Twirlbound nog een crowdfundingcampagne via Kickstarter succesvol af te sluiten. De zes Nederlanders konden hierdoor rekenen op iets meer dan 120.000 euro, genoeg om Pine tot leven te brengen. Nu hebben ze met Kongregate ook nog een uitgever gevonden.

 1.   
  Tadao's avatar

  Altijd wel even leuk om te horen wanneer het uit eigen land komt. Het is geeft een tikje een Breath of the Wild gevoel, maar ik ben nieuwsgierig naar waar je naar op bouwt

 2.   
  RooddePanda's avatar

  Indie’s zoals Lost Ember en Pine zijn perfect voor de Switch vind ik. Heerlijk dat ze ook hiernaartoe komen. Kan niet wachten tot ik met mijn Switch aan de slag kan met deze games. 😀

 3.   
  mattioza's avatar

  @Tadao: Zeker, het is ook onder andere geïnspireerd door de Zelda franchise.

  @RooddePanda: Klopt, dergelijke games verkopen over het algemeen erg goed op de Switch. Het is ook geen toeval dat de Switch zelfs als eerste/prioriteit console gekozen is, boven PlayStation 4 en Xbox One.