Bomdreiging bij kantoor Bandai Namco

Momenteel wordt er bij het Amerikaanse kantoor van Bandai Namco in Santa Clara onderzoek gedaan naar een bomdreiging. Dit liet het bedrijf weten aan website IGN.

Inhoudelijk kon Bandai Namco niets kwijt over de inhoud van de dreiging. Of het een realistische dreiging is of simpelweg een hoax, is dus nog niet bekend. Wel laat het bedrijf weten dat alle medewerkers inmiddels in veiligheid zijn gebracht. Om het onderzoek niet te hinderen worden er verder geen details vrijgegeven.

Er lijkt op het moment veel onrust te zijn bij ontwikkelaars en uitgevers. Gisteren nog werd een boze fan gearresteerd nadat hij een dreigmail had geschreven naar Square Enix. Ook is er veel onrust door de recente statements van president Trump, waarin hij gewelddadige en agressieve games als reden noemt voor de vele shootings in de Verenigde Staten.

 1.   
  mmx's avatar

  Ik vind dit echt niet leuk meer dit soort nieuws .er gaat wat ziek nieuws trond opgeklopt door een stel idioten.verder vindt ik dit. nieuws wat hier niet meer hoort. GN is een prima site dus gooi deze rotzooi eraf.

 2.   
  CaptGraySkull's avatar

  Veel onrust door uitspraken Trump? Wat heeft dit nieuws met Donald Trump te maken?

  Ik vind het persoonlijk erg laag als journalisten een willekeurige tragedie gebruiken om politieke tegenstanders te demoniseren. Als je een politieke activist wil zijn prima, maar dan niet op een gaming website.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Nieuws is nieuws, man. Dat het niet altijd vreugdevol of positief is, wil nog niet zeggen dat het geen nieuws is.

  Maar, bij dezen heb je je stem laten horen. Nieuws is ook een kwestie van vraag en aanbod. Als de meerderheid hier vindt dat dit niet op Gamersnet hoort, dan kan de redactie misschien bepaalde gebeurtenissen selectief censureren, hoe wrang ik dat maar ook zou vinden.

 4.   
  YdieresiS's avatar

  Wat mij vooral stoort is dat iedere keer het vingertje wordt gewezen naar Games als de reden van de schietpartijen. Er is echter geen verband tussen deze twee. Er zijn ook genoeg cijfers te vinden die aantonen dat in landen waar veel gamers zijn, niet veel massamoorden plaatsvinden. Het enige verband dat telkens wordt aangetoond, is dat er in Amerika veel massamoorden zijn en dat er daar ook vrijelijk wapens te koop zijn. Maar niemand wil dit inperken in Amerika, want dit is een grondrecht, maar beschuldigend wijzen naar gaming kan dan weer wel. Zo jammer. Laat ze het echte probleem eens inzien.

  Ik hoop dat het voor Bandai Namco om een hoax gaat, ik zou niet weten wat het met mij als werknemer zou doen als er echt een bom gevonden zou worden bij de organisatie waar ik werkzaam voor zou zijn. Bij een hoax kun je dat wat makkelijker relativeren.

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @YdieresiS: je slaat de spijker op zijn kop