Doom 1, 2 en 3 vanaf nu verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox One en Switch

Bethesda heeft de perfecte dag uitgekozen om een hels geheim uit de doeken te doen. Het komt voor sommigen niet meer helemaal als een verrassing (thanks, Nintendo UK…), maar de klassieke Doom-games zijn per direct uitgebracht op de huidige generatie consoles. Tijdens de QuakeCon keynotes deelde Bethesda het heuglijke feit met de wereld. Zelfs aan de mobiele gamer is gedacht, want de originele Doom (1993) en Doom 2 (1994) zijn ook op Android– en Apple-apparaten te spelen.

Het is natuurlijk de ultieme manier om het 25-jarige bestaan van de Doom-franchise te vieren en voor sommigen is het ook meteen de uitgelezen kans om kennis te maken met de game waarmee het allemaal begon. DOOM mag er op de dag van vandaag dan wel gruwelijk vet uitzien, in de jaren ’90 moesten we genoegen nemen met een hoop vierkante pixels die iets van een hels gedrocht moesten voorstellen.

Desalniettemin zijn de originele Doom-games gewoon cultklassiekers die iedere zelf respecterende Doom-fan gespeeld moet hebben, en voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Doom en Doom 2 zijn voor het luttele bedrag van €4,99 binnen te hengelen (€5,49 in de App Store en Google Play Store). Doom 3 moet ietsjes meer kosten, namelijk €9,99.

Zo kun je voor een krappe twee tientjes jezelf dus eventjes bezighouden tot DOOM Eternal op je geprefereerde platform te spelen is, want daar wachten we natuurlijk allemaal met smacht op.Weet je wie er ook op zit te wachten? Onze eigen Amador, die zich de afgelopen dagen al behoorlijk in de hel waande. Wat hij van de digitale versie van de hel verwacht, dat lees je dan weer in zijn preview van DOOM Eternal.

 1.   
  Overload14's avatar

  Nice..

 2.   
  Tadao's avatar

  Alleen jammer van het bethesda.net drama

 3.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  @Tadao:
  Dit dus ja. Is ook NERGENS voor nodig dat je gedwongen word om een account aan te maken om een singleplayer game te spelen.

 4.   
  Tadao's avatar

  @DutchGamer-W-: https://twitter.com/bethesda/status/1155140773215649793 Ze schijnen weer terug te krabbelen

 5.   
  Daniel Z's avatar

  Ze schijnen op de Switch redelijk aids geport te zijn. Iemand misschien ervaring met de PS4-versies?