Bethesda gaat verplicht inloggen op Bethesda.net voor klassieke DOOM-games terugdraaien

Wat een aangename verrassing voor velen had moeten zijn, kreeg afgelopen vrijdag een venijnig staartje. Trots kondigde Bethesda gedurende QuakeCon aan dat de eerste drie klassieke DOOM-games naar de huidige generatie consoles waren geheveld – waar velen best blij van werden – maar het verplichte inloggen op Bethesda.net viel in wat minder goede aarde. Bethesda heeft inmiddels op het tumult gereageerd en maatregelen zijn onderweg.

Allereerst geeft de uitgever aan dat het geen kwaad in de zin had met deze actie, maar dat het bedoeld was om voor leden van de Slayers Club, een officiële DOOM fan club waar gamers zich voor kunnen inschrijven om bijvoorbeeld rewards te ontvangen. Wat Bethesda en passant ook aangeeft was dat de verplichte login eigenlijk helemaal niet verplicht hoorde te zijn, maar optioneel. De uitgever geeft op Twitter aan dat er aan een patch gewerkt wordt die de login alsnog optioneel maakt.

Sowieso was het enkel DOOM 3 die de vreemde eend in de bijt vormde. De originele DOOM en DOOM II vragen slecht eenmalig om een login op Bethesda.net. DOOM 3 vraagt daarentegen bij elke speelsessie opnieuw om accountgegevens. Hoewel niet iedereen er even blij mee lijkt te zijn, blijven er gelukkig ook nog enkele mensen luchtig onder, wat te merken is aan de reacties op Bethesda’s tweet.

Heb jij al een van de klassieke DOOM-games op je systeem geplempt of had jij ook niet zo’n zin in inloggen (leuke tongbreker trouwens)? Laat het ons weten.

  1.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik denk dat Bethesda een Snickers nodig heeft, en hard ook. Ze zijn zichzelf niet meer in de afgelopen maanden. xD

  2.   
    Tadao's avatar

    @DutchGamer-W-: Zeg maar gerust de afgelopen jaren