Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

DOOM | Video review

Daniel was blij toen DOOM verscheen. Eindelijk weer een ouderwetse, snelle en keiharde shooter. Peter wil er meer van weten en vraagt hem alles over de singleplayer, multiplayer en Snap Map!

 1.   
  DeAdSeYe's avatar

  Waar ik me aan stoor en tevens een minpunt vind, is de duur van de single-player. De levels waren tamelijk groot maar te weinig. Op nightmare heb ik er ook maar 12 uur gedaan om het hele spel uit te spelen en dan praat je over de moeilijkste moeilijkheidsgraden voor je eerste playthrough. Daarna komt ultra-nightmare die hetzelfde is kwa moeilijkheidsgraden alleen wanneer je dood gaat, is ook de hele campaign gedaan.

  Tel daarbij op dat sommige demomen maar een aantal keer voorkomen. Zo heb ik maar iets van 15 Hell Knights, 40 revenant en iets van 60 pinky’s gedood, misschien liggen die aantallen zelfs lager. De Cyber demon kwam er bijv. maar 1x in voor. Daarnaast mis ik nog een aantal demonen waaronder, Arch-vile, Arachnotron, Pain elemental en Heavy Weapon Dude. Nou snap ik ook dat sommige demonen waaronder Arch-Vile pas voor het eerst in Doom 2 verscheen, toch had ik ze graag zien!

  Doom 1 en Doom 2016 zijn aan elkaar gewaagd kwa single-player duur maar Doom 2 had echt veel levels met ook veel demonen. Soms vocht je tegen meerdere Cyber demon’s dat nu een soort van eindbaas gevecht is. Dat vond ik zo teleurstellend en te cliché voor een game die gebaseerd is op de oude Doom.

  Zeg niet dat de nieuwe Doom hetzelfde of zelfs meer levels als Doom 2 zou moeten hebben, maar had wel verwacht dat ik meerdere demonen vaker zou tegen komen. Sommige heb ik maar echt 10x gezien in het hele spel.

  De Doom snapmap is ook iets te beperkt, je kunt veel dingen maken maar als single-player of co-op tool is het gewoon te beperkt. De aantal demonen die je kunt neerzetten is laag en daarnaast kan je geen gebruik maken van Cyber demon.

  Het einde, dat was wel erg vet dat had ik niet verwacht dat die demon er ook in voor kwam! 😀