Amazon werkt aan gratis MMORPG in Lord of the Rings-wereld

Gamestudio’s springen als paddenstoelen uit de grond, maar Amazon is toch wel de grootste die de laatste jaren onze industrie heeft betreden. De game-tak van de internetgigant richt zich vooral op online games, waar er in de toekomst nog een bijkomt: het bedrijf heeft een MMORPG aangekondigd die zich afspeelt in de wereld van The Lord of the Rings.

De game speelt zich ver voor de boek- en filmtrilogie af, dus ziet de wereld er waarschijnlijk flink anders uit dan we hem kennen van het witte doek. Ongetwijfeld zal het spel de concurrentie met Lord of the Rings Online, dat al behoorlijk lang free-to-play is gegaan, wel aankunnen.

De game werd vorig jaar al aangekondigd door het Chinese Leyou Technologies, voordat Amazon erbij betrokken was. Desondanks weten we nog altijd maar weinig over de game. Zelfs de uiteindelijke titel is nog niet bekend.

Overigens is de timing van deze aankondiging opvallend: tijdens de afgelopen E3 ontsloeg Amazon stilletjes tientallen game-ontwikkelaars. Ook heeft Amazon tevens een Lord of the Rings-serie in ontwikkeling, maar blijkbaar heeft de MMORPG daar niets mee te maken; het gaat om aparte projecten.

Het is nog niet bekend wanneer de Lord of the Rings-game van Amazon verschijnt.

  1.   
    nivlem's avatar

    Ben wel benieuwd naar de game, heb heel wat uurtjes in de lotro gestopt.