Pokémon GO viert derde verjaardag; teaset vijfde generatie

Het jaar 2016 zal voor altijd in de boeken staan als het jaar waarin Pokémon GO de mensheid massaal aan het wandelen kreeg. Dat is inmiddels alweer drie jaar geleden, en de game toont nog geen tekenen dat hij op zijn retour is, ondanks de nieuwe game van ontwikkelaar Niantic: Harry Potter: Wizards Unite. Op het moment van schrijven is het nog altijd de vierde meest winstgevende app in de Google Play Store, waarbij spellen als Candy Crush het regelmatig moeten afleggen tegen Niantics AR-creatie.

Het is dan ook bepaald niet gek dat de derde verjaardag van Pokémon GO wordt gevierd met een speciaal event, en wat voor eentje. Waar de meeste evenementen, zoals het Bug Out afgelopen maart, het met een of hooguit twee nieuwe Shiny-families moeten doen, krijgen we vanaf morgenavond de kans om álle Alolan-varianten van Kanto-wezens in een ander kleurenpallet te vangen.

Nu horen we je al denken: Alolan Pokémon zitten toch alleen in eieren? Tot op heden is dat waar gebleken, maar in het persbericht wordt expliciet het woord “encounter” gebruikt. Dit is traditiegetrouw de term die Niantic gebruikt voor Pokémon in het wild tegenkomen, niet voor het uitbroeden van eieren. Dit wordt dus hoogstwaarschijnlijk de eerste keer dat we Alolan-vormen van bijvoorbeeld Sandshrew en Vulpix in onze directe omgeving kunnen vinden. Dit is op zich logisch, aangezien Alolan Rattata al in het wild beschikbaar is, en geëvolueerde Alola-vormen al tijden in Raid Battles te vangen zijn.

De Shiny-varianten van Alolan Pokémon zijn vanaf morgenavond om 22:00 (Nederlandse tijd) te verkrijgen. Ook kunnen we dan cosmetische items kopen in de stijl van de drie teamleiders: Spark, Blanche en Candela. Ook keert de Pikachu-vorm met feesthoed terug. Deze keer is deze één keer per dag te vangen tussen 28 juni en 6 juli, namelijk door een foto te maken met GO Snapshot en daarbij gephotobombed te worden.

Maar er zijn ook bonussen die de hele zomer beschikbaar blijven. Zo komt er een nieuwe Special Research-lijn die mooie beloningen oplevert voor zowel beginnende als terugkerende én die-hard spelers. Deze quests zijn beschikbaar voor alle spelers die level 10 of hoger hebben bereikt.

Ook zijn Raids deze zomer eenvoudiger te winnen als je met vrienden speelt. Normaal gesproken is dat al zo, maar ter ere van de derde verjaardag van Pokémon GO worden deze bonussen nog verder uitgebreid. Ook krijg je meer Premier Balls als je een Raid voltooit met je vrienden. Zo heb je dus meer kans om de betreffende Raid Boss toe te voegen aan je collectie. Tot slot kost het ook 25 procent minder Stardust om Pokémon uit te wisselen met je vrienden.

Maar er is nóg iets dat in het oog springt in deze aankondigingen: op de gebruikte afbeelding (hierboven te zien) staan de starter-Pokémon van de vijfde generatie afgebeeld! Snivy, Tepig en Oshawott staan redelijk centraal afgebeeld, maar kunnen op het eerste gezicht niet helemaal opvallen.

Het lijkt er dan ook op dat we zeer binnenkort de eerste Pokémon uit Unova mogen verwelkomen in onze eigen wereld. Vermoedelijk worden deze wederom in fasen uitgebracht, waarbij eerst de starters en simpele Pokémon als Patrat en Lillipup worden geïntroduceerd. De rest volgt dan in twee of drie golven.

Hoe dan ook, het belooft wederom een drukke zomer te worden in Pokémon GO!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren