Steam voegt LGBTQ tag toe

Supporters van de LGBTQ+ community hebben er een tijdje op gewacht, maar eindelijk is het hoge woord er nu uit: Valve heeft in Steam ‘LGBTQ’ officieel toegevoegd als een eigen tag.

In Steam is er de mogelijkheid voor gebruikers en ontwikkelaars om eigen tags toe te voegen. Daarnaast heeft Valve ook een handjevol officiële tags die erkend worden door het bedrijf zelf. Deze tags krijgen een eigen hub en zijn op deze manier makkelijker te vinden voor gamers zelf. Ook zijn de erkende tags een handigheid voor het algoritme van Steam.

Een ontwikkelaar genaamd Yitz deelde online zijn standpunt over waarom de tag moest worden toegevoegd. Dit lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen, omdat de tag nu officieel is toegevoegd aan Steam. Een kleine winst voor zowel Yitz als leden van de LGBTQ-community.

Vind jij het een overbodige luxe of ben je een fanatiek supporter van de ‘gaymers’? Laat het ons vooral weten in de comments.

 1.   
  Alfa Warrior's avatar

  “I SUPPORT PEOPLE WHO FUCK / LOVE PEOPLE OF THE SAME GENDER!”.

  Tja… cool story bro. Maar niet heel erg boeiend. Het clubje van de LGBTQ voelt ondertussen een beetje als dat probleemkindje. Je weet dat het er is – je wilt het gewoon normaal behandelen zoals je bij ieder ander persoon doet, maar hij lijkt een enorm aandachtstekort te hebben waardoor hij steeds maar naar voren komt.

 2.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  Zie niet echt wat hier de meerwaarde van is. Denk ook net als de reactie boven me dat het meer kwaad dan goed doet als we LGBTQ steeds maar als een aparte groep moeten blijven behandelen

 3.   
  Tadao's avatar

  Ik heb al mijn meningen over het toevoegen van de Q aan de LGBT, maar daarnaast.. Eerlijk gezegd? ‘Boeien’ is het enigste wat ik kan bedenken. Het maakt mensen niet meer gelijk door ze aan het voorfront te dwingen. Laat het normaal worden i.p.v. iets aparts

 4.   
  Tadao's avatar

  Betekent dit trouwens dat je als hetero een spel waarschijnlijk niet goed of interessant zou vinden? Of word LGBT nog meer van een verkoop punt?

 5.   
  meatball's avatar

  1 April is laat dit jaar…

 6.   
  Noice!'s avatar

  Wat een stelletje homo’s!

  En L, B, T en Q’s