Square Enix verklaart Tifa’s kleinere borsten in Final Fantasy 7 Remake

Final Fantasy-fans van het eerste uur hebben afgelopen weken uiteraard mogen smullen van uitgebreide Final Fantasy 7 Remake gameplay-beelden, maar daarop was misschien een enkele verandering een doorn in het oog. De eerste bewegende beelden van de vernieuwde Tifa lijken trouw te zijn aan hoe de femme fatale oorspronkelijk neergezet werd, zij het nu dan iets minder “extra” op het gebied van haar buste.

Of de verandering er daadwerkelijk toe doet, dat is afhankelijk van smaak. Interessanter is vooral het waarom achter Square Enix’ ingrepen op Tifa’s lichaamsbouw.

Mogelijk zou het iets te maken met Sony’s verstrengde censuurregels voor het Westen, maar Tetsuya Nomura, de regisseur achter de remake, gaf aan dat Tifa’s borstkas om een andere reden “verkleind moest worden”. Volgens de beste man wil het Remake-team Tifa voorzien van een meer atletische bouw, iets waar een grotere buste schijnbaar niet bij past; een strakkere buik uiteraard wel.

De precieze intonatie van het statement kan mogelijk verloren zijn gegaan in vertaling vanuit het Japans, maar Square Enix’ intenties lijken in ieder geval duidelijk. Tifa is in sommige proporties ietwat gekrompen, maar niet zonder voorbedachte reden. Schijnbaar is daar ook een “ethisch comité” van Square bij komen kijken.

Onduidelijk is precies hoe dat comité binnen Square Enix fungeert, maar klaarblijkelijk hebben ook zij inspraak gehad op hoe Tifa in vernieuwde versie(s) van Final Fantasy 7 zal terugkeren. Dat orgaan lijkt wél dieper in te gaan op de mondiale censuurregeling, aldus Square Enix tegenover Polygon:

In the Square Enix Japan studios, the Ethics Department is actually a group within the company that evaluates game content to make sure it is aligned with the anticipated age ratings standards across the globe (CERO, ESRB, PEGI, etc).

Onduidelijk blijft daarbij óf de omvang van Tifa’s borsten daadwerkelijk invloed zou hebben op de certificering van de Final Fantasy 7 Remake, maar Square verklaart het als een goede manier om ook nieuwe gamers op een “keurige” wijze te introduceren met de legendarische wereld van de game.

Momenteel lijkt de eerste remake van Final Fantasy 7 in de Verenigde Staten voorzien te worden van een “T for Teen”-gradering van de ESRB. De Europese PEGI-instantie heeft officieel nog geen leeftijdsclassificering op het product gestempeld.

De remake van Final Fantasy 7 verschijnt allereerst op 3 maart 2020, al betreft dat enkel een “eerste deel” van een groter project. Onduidelijk is nog in hoeveel delen Final Fantasy 7 opgedeeld zal worden, maar de eerste telg biedt in ieder geval een compleet Midgar om te verkennen, om later uitgebreid te worden met nieuwere delen. De remake zou uiteindelijk ook op PlayStation 5 speelbaar moeten zijn.

 1.   
  mmx's avatar

  Hallo die borsten horen er gewoon bij wat maakt dat nou uit in een game?

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Geloofwaardigheid en certificering, volgens Squenix dan. Vind het geen gekke redenen.

 3.   
  Rolf Maas's avatar

  Borst meteen van de dorst na het lezen van dit nieuws..

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: ik vind het gewoon gezeur Tom wat maken een paar cup maatjes kleiner nou uit.de game zelf zit barstensvol fantasie.dus gewoon doorgaan.

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx: Je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Grotere borsten en een hogere leeftijdsclassificering, of minder buste en een groter publiek bereiken. Wat maakt die paar cupmaatjes extra dan nog uit?

 6.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: inderdaad daar neem ik een pilsje op Tom.fijn weekend vast.

 7.   
  fantasyfreak's avatar

  Ik vind het beter zo. Japanners willen het nog weleens overdrijven (zoals een DoA), maar dit past er gewoon meer bij voor iemand die zo vecht.

  En als mensen het écht missen -en ik kan mij dat haast niet voorstellen van virtuele borsten- zijn er genoeg sites waar je naar borsten kunt kijken.

 8.   
  mmx's avatar

  @fantasyfreak: het is ook maar fantasie joh wat maakt het uit in de eerste plaats gaat het om de game.

 9.   
  Papachico's avatar

  Tifa is geen Tifa zonder de grote tetten. Case closed.

 10.   
  mmx's avatar

  @Papachico: dat is nog eens een ongecensureerd antwoord.prachtich.

 11.   
  Puddingboom's avatar

  nieuwsbericht met de meeste reacties gaat over borsten, classic GN ^^

 12.   
  OnOwned's avatar

  @Puddingboom: Wij van Gamersnet maken ons altijd druk om het vrouwelijk schoon

 13.   
  mmx's avatar

  @OnOwned: en terecht toch .wat mooi is mag gezien worden.