Final Fantasy 7 Remake-episodes worden complete games

Geluiden over een Final Fantasy 7 remake stonden lange tijd gelijk aan geruchten over Half-Life 3, met het elementaire verschil dat Square Enix – anders dan Valve – daadwerkelijk vreugde bracht door een concrete aankondiging. De ontwikkelaar koos de E3 van afgelopen jaar als podium, maar de hoop die blijdschap werd, veranderde bij velen in onzekerheid door het nieuws dat de remake episodisch zou gaan verschijnen.

De nieuwste Game Informer brengt wat meer duidelijkheid, en tegelijk evenzoveel vraagtekens, dankzij een gesprek dat de Amerikaanse redactie voerde met producer Yoshinori Kitase. Volgens Kitase zal het opknippen van het verhaal zorgen voor een aantal delen die gelijk zijn aan de schaal van de Final Fantasy 13 games. Bij het noemen van die genummerde Final Fantasy-delen benadrukt de producer dat de aanpak niet hetzelfde zal zijn, omdat er bij een remake vanzelfsprekend sprake is van een reeds geplaveide weg.

It will essentially be a full scale game for each part of the multi-part series. In XIII, each installment told the story from a different angle. It was kind of like approaching an unknown territory in a sense. Whereas with Final Fantasy VII Remake, we already have a preexisting story, so it wouldn’t really make sense if that isn’t encompassed in a multi-part series. So if we’re just looking at each of these parts, one part should be on par with the scale of one Final Fantasy XIII game.
De games in het portfolio van Square Enix kunnen de liefhebber met gemak hele werkweken van de straat houden en het is dus één van de vraagtekens hoeveel uren de afzonderlijke games gemiddeld gaan duren. Daarnaast is de vraag over het daadwerkelijke aantal delen nog steeds niet beantwoord, maar logischerwijs zijn het minimaal twee en wellicht wel drie games. Het verhaal zal zonder twijfel verder worden uitgediept en waarschijnlijk is er veel ruimte voor extra quests en nieuwe zaken om te ontdekken. Voor de release van de eerste game van de remake is tot op heden geen datum genoemd, maar met Final Fantasy 15 aan de horizon gaat de aandacht van menig fan toch eerst naar die release.

  1.   
    Papachico's avatar

    Bla bla bla. Zorg er nou maar voor dat jullie t spel niet verneuken, dan ben ik blij.

    P.s. Maak t (tis bijna niet mogelijk) a.u.b. niet zo verknipt als dat piece of junk dat FF13 wordt genoemd.