Onbekend in hoeveel delen Final Fantasy 7 Remake verschijnt

Het klopt dat het al even bekend is dat Final Fantasy 7 Remake in delen verschijnt, maar in hoeveel delen is nog volledig onbekend. Daarnaast rept Square Enix zelf niet over een gekapte release, zelfs niet in het eerder deze week verschenen persbericht. Het is dan niet gek ook dat journalisten vragen stellen. Tijdens een presentatie in Los Angeles heeft producer Yoshinori Kitase gezegd het zelf ook niet te weten (via Kotaku):

“Before we actually started working on this, we knew it was going to be a large amount of content. When we started out planning the plot for the first game, it hit us again… at that point we decided we were going to focus first game on Midgar and what happens in Midgar. Unfortunately we can’t say anything more about the future games, because we don’t know ourselves.”

De game die op 3 maart 2020 verschijnt is dus slechts het eerste deel van een project waar de grootte nog niet van bekend is. Wel weten we dat het eerste deel zich zal focussen op de avonturen in Midgar. Zodra we meer weten over de schaal van het project delen we dat natuurlijk met jullie.

  1.   
    Papachico's avatar

    Ze zeiden toch eerst dat er vier episodes gemaakt zouden worden of heb ik dat gedroomd.
    Ik mag echt hopen dat het een goede remake wordt maar persoonlijk hou ik mn hart vast. Vind t al triest genoeg dat zij niet een volledige game releasen. Mja, SE heb ik toch al niet meer hoog in t vaandel zitten.

  2.   
    Basanova's avatar

    @Papachico:
    Ligt eraan wat je verstaat onder een volledige game. Als ik het goed onthouden heb kan het makkelijk 80 uur duren voordat je de eindcredits van een enkel deel voorbij ziet komen.

    Ik vind het persoonlijk alleen maar een zegen dat ze zoveel content maken dat het niet op een enkel schijfje past. Kun je je voorstellen hoeveel detail er in het verhaal en de omgeving gestopt zal worden?

  3.   
    Papachico's avatar

    @Basanova:

    Met een volledige game bedoel ik in dit opzicht een game die niet opgesplitst wordt in “delen” Tis uiteindelijk een game dat ik speel, geen serie dat ik kijk…

    De grootte van content zegt mij trouwens niks. Kijk naar FF15. Heel groot en mooi maar had die hele wereld wat te bieden? Nee. Grotendeels was t leeg en kaal met daarbij een kut verhaal en later nog wat episodes om t verhaal “completer” mee te maken.

    Trieste bedoeling imo.

  4.   
    fantasyfreak's avatar

    Wel klote dat dat zal gaan betekenen dat je next-gen MOET gaan wil je de vervolgen zien. En als ze net zo vlot werken als nu zal het laatste deel op de PS6 verschijnen 😛

  5.   
    Basanova's avatar

    @Papachico: De originele Final Fantasy VII paste ook niet op een enkele disc. Daarbij was de productietijd veel korter dan voor de remake omdat je bijvoorbeeld niet te maken had met stemacteurs, ingewikkelde animaties, realistische textures, etc.

    Als ze echt voor een realistische, interactieve wereld willen gaan, waar ik geen twijfels over heb, dan gaat het project veel tijd en geld kosten. Ik kan me zo voorstellen dat ze de game wel episodisch moeten uitbrengen om het hele project te kunnen financieren.

    Ik denk dat het te vroeg is om conclusies te trekken.

  6.   
    Petor's avatar

    @Basanova: Ik begrijp je optimisme, je bent fan en je wilt dat het goed gebeurt. Wat ik wel wil zeggen is dat Square in geen enkele communicatie naar buiten rept over een episodische release. In hun persbericht staat simpelweg dat: “Final Fantasy 7 Remake” verschijnt. Dat vind ik jammer, want niet iedereen is zo belezen als jij en mensen gaan gewoon verwachten dat de hele game in een keer verschijnt. Dat stoort me mateloos, wees gewoon eerlijk, ook tegen mensen die niet alles op de voet volgen.

  7.   
    Basanova's avatar

    @Petor:
    Het klopt dat ik een grote fan ben van Final Fantasy VII, maar het is niet alsof ik het hele internet af ga op nieuwtjes. Ik lees dagelijks nieuws op N4G en dan zie ik wel eens wat voorbij komen over de remake.

    Wat voor mij wel vanaf de get go duidelijk was, is een episodische release. Ik heb het even opgezocht en in een PlayStation Experience persbericht van vier jaar geleden vertelde Square Enix:

    “FINAL FANTASY VII REMAKE WILL BE TOLD ACROSS A MULTI-PART SERIES, WITH EACH ENTRY PROVIDING ITS OWN UNIQUE EXPERIENCE.”

    Tuurlijk, ze schreeuwen het verder niet van de daken, maar ze hebben het wel publiekelijk gedeeld. Sindsdien zie ik om de zoveel tijd weer een artikel over voorbij komen, waarin bijvoorbeeld gedeeld wordt door Square Enix hoelang een enkel deel duurt, in welk deel van het verhaal ze een hoofdstuk afsluiten, hoeveel discs het gaat worden. Dat soort dingen.

    Ik begrijp dat het sommige mensen is ontgaan, maar het is niet alsof Square Enix er super geheimzinnig over is geweest.

  8.   
    Papachico's avatar

    @Basanova:

    Ze mogen van mij, net als bij Red Dead Redemption 2, heel t spel op 40 cd’s knallen. Wat ik bedoel te zeggen is dat ik gewoon geen zin heb om een “episode” te spelen, wetende dat ik elke keer een paar jaar moet gaan wachten totdat de laatste episode uitkomt waar ik EINDELIJK Sephiroth kan verslaan. Dit wil ik gewoon vanaf dag 1 al kunnen en niet na een paar jaar. Het aantal disks interesseert me niet.

    Maar goed, we zullen zien.