Veel nieuwe informatie over Planet Zoo

Tijdens een stream op Twitch heeft ontwikkelaar Frontier meer informatie gedeeld over hun Planet Zoo. Liesa Bauwens en Bo de Vries van Frontier laten weten dat het niet alleen om het entertainment-gehalte gaat, maar dat het behoudt van de natuur ook belangrijk is. Ook leer je als speler veel over de dieren en dat ga je ook delen met je bezoekers! “Zoals een moderne dierentuin moet zijn”, alsdus Bauwens.

Als speler is net als in Planet Coaster mogelijk om zelf je gebouwen en voorwerpen te maken, wat zeer indrukwekkend was voor de ontwikkelaars. Voor de apen kun je natuurlijk een klim-attractie maken, maar de apen moeten realistisch reageren op wat jij als speler hebt gemaakt. Ook wordt je constant op de hoogte gehouden van wat je dieren willen. Als je terrein aanpast, kun je direct zien of je dieren er blij mee zijn.

Nutricion, social, habitat en enrichment zijn de vier categorieën waar je dieren blij mee moeten zijn. Nutricion duidt op het voedingspatroon en of je dieren wel genoeg beweging krijgen. Social heeft betrekking op de sociale interacties van je dieren. Habitat gaat over de verblijven en Enrichment gaat over of je dieren zich wel kunnen vermaken. Dit kan met andere diersoorten zijn, maar ook met speeltjes of andere attracties.

Natuurlijk kun je de namen van je dieren aanpassen, maar de gegeven namen hebben allemaal betrekking tot het land van herkomst, ook daar is dus educatie te vinden. Ook worden bepaalde dieren blij als ze met andere dieren worden geplaatst. Uiteraard passen sommige diersoorten beter bij elkaar dan anderen.

Net als in de Wild-uitbreiding van Rollercoaster Tycoon 3, kun je met auto’s op rails door de verblijven rijden, wat natuurlijk resulteert in een leuke attractie voor je bezoekers.

Planet Zoo verschijnt op 5 november voor de pc.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren