Tripwire’s Maneater getoond in brute nieuwe trailer

Vorig jaar nog onthuld als een meer obscure techdemo, maar nu daadwerkelijk hard onderweg: Maneater, de nieuwe “Shark-PG” van Tripwire Interactive.

Gepaard met een nieuwe trailer maakte Tripwire-baas John Gibson bekend dat de game hard onderweg is naar in ieder geval de Epic Games Store. Een precieze releasedatum wil Tripwire daar nog niet bij vrijgeven, maar Gibson verwacht dat de game ongetwijfeld zal verschijnen voor de volgende E3-periode, komend jaar.

Gibson beschrijft Maneater als een soort “Grand Theft Auto als haai”. In de game is het aan jou om als haai te overleven door op nietsvermoedende badgasten en boten te jagen.

Door prooien te verslinden, komt het “Shark-PG” aspect van de game boven water. Punten die je verdient door succesvol te jagen, kunnen gestoken worden in een reeks verschillende krachten en “upgrades”. Denk aan metalen tanden die door scheepsromp kunnen knagen of een veel grotere omvang van je bek, waardoor kleinere prooi in één hap naar binnen gewerkt kan worden.

Maneater verschijnt dus ergens in de komende 365 dagen, exclusief op pc via de Epic Games Store. Tripwire heeft daarvoor een betaalde overeenkomst met Epic Games, maar zegt toe dat er een jaar na verschijning nog wel ruimte zou kunnen zijn voor andere digitale platformen. Over console-versies van Maneater wordt vooralsnog niet gesproken.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren