CEO Take-Two: ‘Geen nadelen aan pc-versie Red Dead Redemption 2’

Al sinds de release van Red Dead Redemption 2 smachten pc-gamers naar een aankondiging van Rockstar dat het spel ook naar hun platform komt. Rockstar en moederbedrijf Take-Two Interactive zwijgen echter in alle talen over een eventuele port. Strauss Zelnick, de baas van die laatste, doet nu echter een opvallende uitspraak: toen hem tijdens een investeerdersgesprek gevraagd werd naar een pc-versie, zei hij hier geen nadelen in te zien.

Natuurlijk is dit verre van een bevestiging, maar meestal doet hij vragen als deze af met een standaardantwoord: als Rockstar nieuws heeft, komt dat van de ontwikkelaar zelf. Dit nieuwe antwoord zou dus een indicatie kunnen zijn dat er inderdaad nieuws aan zit te komen.

De timing is natuurlijk opvallend, aangezien de E3 op punt van beginnen staat. Rockstar en Take-Two houden zelf weliswaar geen persconferentie, maar dat wil niet zeggen dat een pc-versie van de game niet op een ander podium kan worden gepresenteerd. Eerdere geruchten stellen dat Red Dead Redemption 2 als Epic-exclusive naar de pc komt, en laat Epic Games nou nét de hoofdsponsor zijn van de PC Gaming Show.

Natuurlijk blijft dit maar één uitspraak, maar het begint er steeds meer op te lijken dat we binnenkort een aankondiging kunnen verwachten over een pc-versie van Rockstars nieuwste game.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Heb liever dat ze met een remake van Deel 1 komen.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @MaTriXX: en alle bij voor de pc dat zou pas vet zijn zonder olie uiteraard1

 3.   
  BozeBever's avatar

  Dat RDR niet naar de PC kwam heeft natuurlijk wel een oorzaak. Simpelweg tegelijkertijd uitbrengen zou de piraterij in de kaart spelen en minder geld in het laatje brengen. Nu blijkt dat RDR niet de lange, financiële adem heeft als GTAonline is opeens alles mogelijk.