Komt Red Dead Redemption 2 naar pc als Epic-exclusive?

Pc-gamers hopen al sinds de aankondiging dat Red Dead Redemption 2, in tegenstelling tot het eerste deel, naar hun platform zal komen. Tegelijkertijd zijn pc-gamers in toenemende mate gefrustreerd door games die exclusief via de Epic Games Store verkocht worden, zoals Metro Exodus en Borderlands 3. Een recent lek, echter, zegt dat Red Dead Redemption 2 inderdaad naar de pc komt – als exclusive voor de Epic Games Store.

Dit lek komt van 4chan, dus een korrel zout is op zijn plaats. Echter, de verantwoordelijke was eerder ook degene die al voorspelde dat Borderlands 3 exclusief via de Epic Games Store zou worden verkocht. Volgens deze lekker zou de pc-versie van Red Dead Redemption 2 op 22 april worden aangekondigd en uitkomen op 9 juli. De exclusiviteit zou, in tegenstelling tot eerdere games, geen tijdelijke deal zijn. Dat zou dus betekenen dat de game nooit op Steam zal verschijnen.

Hoe dan ook, de aankondiging zou binnen twee weken moeten plaatsvinden, dus houd Gamersnet op 22 april in de gaten!

 1.   
  PSPfreaky's avatar

  Ik denk niet dat Red Dead Redemption 2 exclusief naar de Epic Games Store komt. Rockstar heeft genoeg geld en ik denk dat ze liever veel verkopen op Steam dan minder op de Epic Games Store.

  Daarnaast vind ik dat Steam concurrentie nodig heeft, maar niet op deze manier. Epic strooit nu met geld om gamers naar zich toe te trekken. Zelf heb ik echt totaal niks met de Epic Games Store en zou ik mijn games hier echt niet willen kopen. Mijn hele vriendengroep zit op Steam, enkelen op Origin en Uplay en zowat niemand bij Epic Games.

 2.   
  Petor's avatar

  @PSPfreaky: Denk dat dat laatste wel gaat veranderen als dit waar blijkt te zijn…

 3.   
  sjaak19832015's avatar

  @Petor: Lijkt mij juist het tegenovergestelde deze benadering naar ons als gamer toe is niet waar wij om gevraagd hebben. We willen zelf kunnen bepalen of we een bepaalde game op Steam of de Epic store willen kopen en niet worden gedwongen een bepaalde launcher te installeren om een game te kunnen spelen die we graag zouden willen hebben.

 4.   
  Puddingboom's avatar

  @sjaak19832015: Tuurlijk heeft iedere gamer het liefste een launcher waar al zijn games en ‘sociale’ netwerk op zit. Echter praten we niet over vrijwilligersorganisaties maar over keiharde commerciële businesses. Met de huidige 30% cut is steam gewoon niet meer concurrerend.

  Als Epic Store gaat groeien, waar het nu al mee bezig is, zijn er steeds minder redenen voor de game studios om hun titels naar steam te brengen en hierdoor indirect geld mis te lopen door de hoge steam tax. Als steam hier niet op in gaat spelen wordt dit een sneeuwbal effect ben ik bang. Gooi hier nog eens een zak geld overheen die Epic Games naar game studios schuift en je hebt in principe een long-term succes formule. Door het succes van Fornite blijven de investeerders ook aan boord springen met o.a. de investering van 1.25 miljard vorig jaar. Valve daarintegen blijft vooralsnog pittig gesloten m.b.t. de financiele data en shares.

  Dit samen zorgt er toch voor dat steam het nog pittig benauwd kan gaan krijgen. Ik, als grote steam-fan, hoop dan ook op een tegenaanval van valve.

 5.   
  OnOwned's avatar

  @sjaak19832015: 1 woord. Kapitalisme. Het is misschien niet leuk en misschien ook niet fraai van Epic hoe ze het doen. Maar het lijkt te werken.

 6.   
  gamerdn's avatar

  @OnOwned: Dat lijkt allemaal wel mee te vallen, Epic platform heeft een verschrikkelijke slechte naam onder bestaande gebruikers. Als jij enig sinds beetje om Privacy geeft moet je Epic 100% vermijden…. Ik zeg niet dat steam geweldig is maar Epic is nog erger dan Facebook, dat zegt genoeg lijkt mij, als je op internet dingen over Epic opzoekt komt je meer negatief dan positieve dingen tegen, ook de kwaliteit van Epic laat ten wens over, evenmin de support ondersteuning. Anno 1800 zou alleen op Uplay en Epic komen en niet op steam, daar is zoveel gezeik om geweest orders terug gedraaid mensen die anno 1800 links zouden laten liggen dat Anno nu wel weer beschikbaar is op steam…. Lijkt mij meer dan genoeg bewijs dat de oudere doelgroep niet op Epic zit te wachten. (16+) Epic moet zijn leven beteren op veel punten wil het oudere doelgroepen gaan aantrekken. Mensen met beetje verstand mijden Epic of je wil al je gegevens in een grabbelton weg geven. (persoonlijke ervaring is dat mijn anti virus zelf Epic blokkeerden omdat het prive gegevens door stuurde naar 1 onbeveiligde server en 2 dingen verzamelden waar geen toestemming voor gegeven was. )

 7.   
  Alfa Warrior's avatar

  Epic geeft letterlijk miljoenen uit om games voor een jaar of meer exclusief te houden.
  Publishers zien hierbij maar 1 ding: gegarandeerd succes – totaal vergeten dat de community het niet een aantrekkelijk alternatief vind.

 8.   
  mattioza's avatar

  Dat zou inderdaad een enorme kanjer zijn dat ze binnenhalen. Het merendeel van de spelers volgt uiteindelijk de games wel. We zien het ook al aan Metro Exodus. Momenteel is er nog heel wat haat tegenover de Epic Games Store en deze actie zou het bij veel mensen niet verbeteren. Maar Steam heeft hetzelfde meegemaakt bij lancering en kijk waar ze nu staan. Valve is blijkbaar nog niet meteen onder de indruk, benieuwd wanneer/of we een tegenreactie kunnen verwachten.

 9.   
  PSPfreaky's avatar

  @Puddingboom: Maar het lijkt me dat Epic niet kan blijven gooien met geld. Het moet een keer ophouden.

  Ik had gehoord dat RDR2 eventueel ook via Rockstar te koop is. Geen idee of dit waar is, maar als het zo is weet ik waar ik RDR2 ga halen 🙂

 10.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  Als deze idd uit komt voor epic store zal hij weldra ook gratis zijn dankzij mijn intaliaanse leverancier

 11.   
  Dedsec's avatar

  Ach dan koop je hem toch gewoon in de winkel of kan dat ook dan niet ?? Blij dat ik een console heb aan.

 12.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Dedsec: nee ik krijg alles gratis van mijn leverancier hij betaald duur voor de juiste opties en beveiliging

 13.   
  tranceguy's avatar

  Forget it.

 14.   
  tranceguy's avatar

  @Petor: Denk t niet want men gaat echt geen tig platformen installeren en Steam is al leading….